Af Helsingør Dagblad

Klumme: Tid til at smøge ærmerne op

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

Joy Christensen arbejder for et lokalt firma, Dose System i Espergærde, er mor til to teenagebørn, og er uddannet sygeplejerske. Joy er involveret i alverdens aktiviteter i Helsingør. Hun går for at være en fighter med en stædig vedholdenhed.

Jeg kan godt lide en god historie. Især kan jeg godt lide Danmarks historie. Det er historien om et lille land, der blev et stort land, og så blev et lille land igen. Det er, hvad der har givet os vores bevidsthed som befolkning og vores evne til at begå os ude i verden. Det er i hvert fald min tese.

Vi er endelig i gang igen med planlægningen af årets renæssancefestival på Kronborg 2018. Med vi mener jeg Per Brix Merlin, som jeg har kendt igennem 12 år, og så undertegnede.

Per er den mest sprudlende person, jeg kender, og vi fandt hurtigt sammen om vores fælles interesse for Danmarks historie. Per er stifter af eventfirmaet Team Trainer, som laver historisk inspireret teambuilding.

Jeg har igennem de seneste 10 år sammen med Per været med til at planlægge og hjælpe til på Middelaldermarkedet på Tøjhusmuseet og nu for tre år i træk Renæssancefestival på Kronborg. Det er super fedt at være med til, synes jeg.

Det har fået mig til at tænke over, hvad det er, der gør, at jeg har hængt ved alle disse år. På trods af, at jegi længere perioder under årene har været yderst udfordret både arbejdsmæssigt og privat. Alligevel er det denne ene uge på året, uge 42, jeg glæder mig mest til. Jeg ved, det hænger sammen med, at jeg har været der sammen med mine to børn alle disse år. At det er noget, vi har gjort sammen. Vi har været fælles om det. Men der er også en mængde andre faktorer.

Markedet/festivalen er også et sted, hvor stemningen altid og hele tiden er fantastisk. Alle de børn og familier der kommer, er sammen om denne oplevelse, tidsrejsen, en pause fra hverdagen, mobilen og iPaden. Alle er nærværende.

Det giver mig styrke og glæde at være med til at skabe dette univers. Det er det, der driver mig. Det at kunne være med til at formidle vores, Helsingørs, Danmarks fantastiske historie på en sådan måde, at man føler, at man har været der selv. Været sammen med musketerer, hestevrinsken, kanonsalutter, smedes banken og de handlendes råb, tingen og skrig.

For min del handler det også om, at jeg denne uge melder mig ud af det øvrige samfund. Jeg slukker selv mobilen og er der bare. Udfordringer, problemer og arbejde bliver lagt helt på hylden denne uge. Det bliver et mentalt pusterum.

Jeg tror og håber, at vi med festivalen er med til at give disse oplevelser og følelser af fællesskab videre de gode oplevelse til familierne. Så deres bånd bliver stærkere.

Jeg har i arbejdet med festivalen mødt så mange engagerede mennesker, der bare brænder for det, de laver. Og som er vilde med at dele ud af deres store interesse og af fællesskabet.

Jeg tror på, at alle disse engagerede mennesker søger et fællesskab, som vi som samfund ikke længere kan få dækket i dagligdagen.

Min drøm er, at festivalen kan vokse sig så stor, at den med tiden kan brede sig. At den kan blive så stor, at det bliver en del af Helsingør by, hvor handelslivet og butikkerne bliver en del af eventet, så det kan blive en stor byfestival.

Det vil kræve stor opbakning fra byen, så der ligger et stort arbejde frem for os. Men nu er det nu, vi smøger ærmerne op og tager fat, så Helsingør og omegn får en fantastisk renæssance-oplevelse i uge 42.

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12

Job i Nordsjælland

AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
Skydeselskabet  Kunde nr. 373553  Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Cahetu 395194 1723549  side 25.000 win win 18/4 18-april 19
Malerfirmaet Nordkysten side+logo 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu