Beboerne i Borupgård bliver trukket med ind på listen over udsatte boligområder. (Foto: Lars Johannessen)

Af Jesper Munch Nielsen

Ny Ghetto-aftale kan lukke tre institutioner

Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 side artikel

GHETTO: Mandagens del-aftaler i regeringens plan for at gøre Danmark fri for ghettoer i 2030 får ikke den konservative Benedikte Kiær til at juble, selv om hun måske overordnet set er enig i dem. Helsingør-borgmesteren kan nemlig se, at også de nye dele af ghetto-aftalen vil ramme uhensigtsmæssigt hårdt netop i Helsingør.

- For eksempel betyder det, at vi nok må lukke tre instititutioner i Helsingør. Og det står også klart, at nybagte mødre med bolig i for eksempel Borupgård, som måske godt kunne tænke sig at være på barsel i længere tid end et år, bare ikke kan det, uden at børnechecken ryger, siger Kiær.

Som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad fremgår det i en ny opgørelse fra Ministeriet for Transport, Bygninger og Bolig, at Helsingør-boligområderne Vapnagård, Nøjsomhed med Nordvej og Sydvej, Lerbakken og Borupgård regnes for at være et samlet, sammenhængende boligområde, der er placeret på listen over udsatte boligområder. Den placering betyder i forbindelse med de krav, der stilles i den nye ghetto-aftale, at beboerne i Helsingør Syd bliver ramt.

Mandag kom det frem, at der er indgået en ny del-aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, som medfører, at børn fra udsatte boligområder, der ikke er indskrevet i et dagtilbud, når de er et år, skal ud i et obligatorisk læringstilbud på 25 timer om ugen - en ny form for vuggestuer, hvor børnene skal lære dansk og om danske traditioner.

Hvis ikke det sker, så mister forældrene børnechecken. Det rammer forældre, som bor i områder, der ifølge Kiær ikke burde regnes som et udsat boligområde.

Helsingør Syd-områderne Lerbakken og Borupgård ville aldrig vurderet for sig selv havne på listen over udsatte boligområder. Det er ghetto-problemerne i det stærkt belastede Nøjsomhed med Nordvej og Sydvej og i mindre grad Vapnagård, som trækker Lerbakken og Borupgård med ind på listen over udsatte boligområder.

- Og nu kan en mor på Borupgård eller Lerbakken ikke selv bestemme, om hun vil gå hjemme med barnet, når det er over et år. Det er helt skudt ved siden af, siger Benedikte Kiær.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 29. maj 2018 12:40

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger side/logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side
mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu