Af Mads Birch

Se billederne: Kronprinsen besøgte fodboldbørn i Helsingør

Nordkysten Dyrehospital – artikelbanner

Tirsdag eftermiddag besøgte Red Barnets protektor H.K.H. Kronprins Frederik sammen med de fire landsholdsfodboldspillere Simon Kjær, Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Pione Sisto ”Plads til Alle” projektet i Helsingør, som er et helt særligt samarbejdsprojekt mellem Helsingør kommune, DBU Sjælland, Red Barnet og Lauritzen Fonden.

HELSINGØR: I Danmark har vi tradition for, at børn går til sport, spejder eller musik, men en undersøgelse fra Børnerådet i 2014 viste, at medens 18 procent af de danske børn ikke gik til nogen aktivitet i deres fritid, gjaldt det for 35 procent af børn i etniske minoriteter og hele 50 procent af pigerne og for 28 procent af børn med enlige forældre.

Det er en uheldig tendens, som SSP-organisationen i Helsingør Kommune, DBU Sjælland og Red Barnet gør noget ved med initiativet ”Plads til alle”, som hjælper børn, som har svært ved at komme ind i fritidslivet med at komme ind i klubberne og blive der. Børn, der går til en fritidsaktivitet, trives nemlig bedre og det kan være med til at bryde en negativ social arv

”Plads til Alle” projektet kombinerer således Kronprinsens store dedikation for børns ret til et godt liv og hans engagement i idræt og det aktive fritidsliv, som igen og igen er blevet fremhævet i forbindelse med Kronprinsens 50 års fødselsdag.

– Det var dejligt at opleve Kronprinsens umiddelbarhed i samspillet med børnene og den ro, han formår at udvise i samværet med dem, siger Nathalie Bøgelund Nielsen, som er Red Barnet Helsingørs projektleder på ”Plads til Alle”.

– Det er et stort skulderklap for os, at Kronprinsen sammen med landsholdsspillerne på denne måde har vist projektet deres bevågenhed, og vi kan kun håbe, at det engagement vil smitte af på potentielle frivillige i hele kommunen, siger hun.

Fritidsaktiviteter styrker fællesskaber

”Plads til alle” samarbejder bredt med det lokale foreningsliv om tilbud til børnene, men især fodbold tiltrækker rigtig mange børn, og DBU tilbyder derfor at ruste fodboldklubber specielt til at kunne inkludere disse børn og fastholde dem i et godt fællesskab. I Helsingør kommune er det indtil videre Helsingør IF, Snekkersten IF og Frem Hellebæk, som indgår i samarbejdet. Derudover har Helsingør Svømmeklub taget imod et antal unge i projektet, og flere andre klubber har meldt deres interesse.

SSP i Helsingør Kommune arbejder på at sikre udsatte børns foreningsdeltagelse i form af støtte til kontingent og udstyr, opsøgende arbejde og fritidsvejledning. Red Barnet og DBU bidrager til denne vigtige indsats, så endnu flere udsatte børn kan få en plads i fritidslivet.

Gunnar Stein, som er formand for Red Barnet Helsingør, oplyser, at Red Barnet Helsingør arbejder på at etablere en byttecentral for sportstøj, så det at få noget aldersvarende tøj, selvom man er i voksealderen, ikke skal blive en show-stopper, ligesom Red Barnet har nogle overvejelser sammen Helsingør IF om yderligere initiativer til at fastholde de unge.

De frivilliges rolle

Det er Red Barnets erfaring, at den økonomisk hjælp til udsatte børns fritidsliv ikke kan stå alene, og at den største udfordring ikke er at få børnene ind i fritidslivet, men at få dem til at blive der. Netop Red Barnets frivillige kan være den afgørende brik, som sikrer børnenes fastholdelse.

Den frivillige følgeven besøger familien i hjemmet og skaber tryghed og tillid til både barn og forældre. Den frivillige motiverer barnet til at komme afsted og forældrene til at deltage i barnets fritidsaktivitet. I det første stykke tid vil den frivillige også sørge for, at barnet bliver hentet og bragt til sin fritidsaktivitet.

Den frivillige følger børnenes færden i klubben og kan ”spotte”, hvis barnet er ved at falde fra. I så fald har den frivillige til opgave at inddrage de relevante aktører, som skal yde en indsats i målet om at få barnet bedre integreret i fællesskabet i fritidsaktiviteten. Det kan være en særlig opmærksomhed fra træneren, forældregruppen eller andre. Ved hjælp af frivillige følgevenner bliver der med andre ord spændt et sikkerhedsnet ud under udsatte børn i fritidslivet.

red.

Artiklen sidst ændret: 29. maj 2018 17:52

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, udskift 3/5

Job i Nordsjælland

Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
Advodan april 19/20 15-20.000  win 2 banner 1753420
Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu