Margrethe Kusk pedersen byder velkommen og husker alle på at få drukket vand undervejs i varmen. (Foto:Lars Johannessen)

Af Asger Lind Krebs

Video: De ældste blev de første

54 plejehjemsbeboere var de første, der gav sig ud på Kronborgstafettens rute torsdag formiddag.

HELSINGØR: Først kom Kronborgstafetten for de voksne. Sidste år fik børnene lov at løbe med.

Og i år fik plejehjemsbeboerne også mulighed for at få en tur rundt om Kronborg i det herlige sommervejr.

Torsdag formmidag kunne Margrethe Kusk Pedersen, der er centerchef for sundhed og omsorg i Helsingør Kommune, byde velkommen til 54 plejehjemsbeboere og næsten lige så mange medarbejdere og hjælpere. ved værftshallerne.

– Rigtig god tur og husk vanddunke og kasketter, lød det fra centerchefen.

Herefter blev der i adstadigt tempo trillet og vandret de to kilometer rundt om Kronborg.

Her var der intet fokus på omgangstider eller pulsmålinger. I stedet var der tid til at stoppe undervejs og nyde udsigten. Og bagefter var der kaffe og kage.

Første tur i flere år

Hans Jørgensen fra Helsingør var en af dem, der begav sig ud på turen rundt om Kronborg.

– Jeg har været meget syg. Jeg er flyttet ind på Kristinehøj Plejehjem. Men jeg har fået det så godt igen, at jeg nu kan gå uden rollator. På så lang en tur som den her, tager jeg den dog med, fortæller Hans Jørgensen.

På grund af sin sygdom er det en del år siden, han sidst har været rundt om Kronborg.

– Men tidligere har jeg fisket meget ude på pynten med min datter. Jeg er født og opvokset i Helsingør og skal bæres herfra, siger han, inden han sætter ud på turen.

Fin opbakning

Margrethe Kusk Pedersen er glad for, at også nogle af kommunens ældste borgere nu får mulighed for at deltage i Kronborgstafetten.

– Sidste år kom SFO-børnene med. Og så var vi nogle, der talte om, om vi kunne få plejehjemsbeboerne med. Og det er nu lykkedes. De får nu mulighed for at komme ud og se noget andet, end det de plejer at se og samtidig være en del af et fællesskab. Og der har heldigvis været fin opbakning til arrangementet, siger Margrethe Kusk Pedersen.

Artiklen sidst ændret: 16. juli 2018 18:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu