Den private virksomhed Ironman Denmark ønsker at lave triatlonkonkurrencer i Helsingør i de kommende år, som det har været tilfældet en håndfuld gange efterhånden. Den halve ironman-distance er blevet et tilløbsstykke i byen, men der skal graves dybt i kommunekassen for at holde på triatlon-festen. (PR-foto)

Af Andreas Mayerhofer

Ironman vil blive i Helsingør til 2021

https://www.kunstnershoppen.dk/

Virksomheden bag KMD Ironman 70.3 Elsinore har søgt Helsingør Kommune om en tre-årig aftale med byen om afvikling af konkurrencen. Minimumsprisen for kommunekassen i de tre år er 3,15 millioner kroner og kan ende på mere end fem millioner kroner.

TRIATLON: Om et par uger vil der igen være triatlon på internationalt niveau i Helsingør, når Ironman for andet år i træk afholder sit Europamesterskab i byen.

Virksomheden bag – Ironman Denmark – ønsker at fortsætte engagementet og har derfor søgt Helsingør Kommune om en tre-årig aftale, så der vil køres triatlon i Ironman-regi frem til 2021.

Kommunens pris per mesterskab: 1,7 millioner kroner. Heraf vil godt en halv million føres tilbage til byens foreninger, der hjælper til ved arrangementet, og lejen af Kulturhavnen vil også ryge tilbage til kommunen.

Der er også mulighed for at sløjfe “European Championship” fra navnet, og så bliver den kommunale udgift cirka 1,05 millioner kroner.

På onsdag skal Idræts- og Fritidsudvalget tage stilling til, om man vil anbefale en fortsættelse af samarbejdet med Ironman, inden sagen under alle omstændigheder ender i kommunens økonomiudvalg.

Formand bakker op

– Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg bakker op om, at vi fortsætter med at have Ironman-konkurrencer i Helsingør. Det er en begivenhed, der passer meget fint med kommunens eventstrategi, og der er så store positive følgevirkninger af begivenheden, at jeg ser en stor gevinst for byen, siger Jens Bertram, der er formand for idrætsudvalget.

Om det skal være den “store” eller “lille” version, har han ikke besluttet sig for endnu.

– Det er en anseelig klat af vores eventbudget, der bruges på det her, og derfor vil jeg gerne diskutere det med blandt andre borgmesteren (Benedikte Kiær, red.), inden jeg lægger mig fast på noget. Der er mange ting, der skal overvejes, og det vil vi gøre grundigt, siger Bertram.

Ved 2018-versionen regner man med 2.800 deltagere – udsolgt – og af de deltagere er der i omegnen af 40 procent udlændinge.

– Det giver en meget stor brandingværdi at afholde den store version, for vi får mange gæster, der kommer til at løbe rundt om Kronborg og cykle rundt i vores skønne natur, og det er vel ikke helt forkert at håbe på, at en del af disse vender tilbage til byen en anden gang for at se nærmere på den, siger Jens Bertram.

Socialdemokraten Betina Svinggaard sidder i idrætsudvalget, og hun er overordnet set glad for Ironman-begivenheden, men også i tvivl om økonomien.

– Jeg har sagt det tidligere, men det er et dyrt arrangement for kommunen, og det er mange penge at binde os for over en tre-årig periode. Derfor vil jeg lige drøfte det med min byrådsgruppe, inden jeg udtaler mig yderligere om sagen. Jeg vil gerne slå fast, at jeg som udgangspunkt er glad for triatlon-konkurrencerne, men økonomien skal selvfølgelig være holdbar, siger hun.

Foruden KMD Ironman 70.3 Elsinore, der i år afvikles søndag den 17. juni, vil der også være en “minitriatlon” om fredagen, hvor der svømmes, cykles og løbes markant færre kilometer, end ved den halve ironmandistance, som hovedeventen strækker sig over.

Artiklen sidst ændret: 2. juni 2018 04:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Job i Nordsjælland

Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
michaelford.dk/holger danske 1753424
Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side
Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu