Erhvervskolen Nordsjælland på Rasmus Knudsensvej står foran en fusion. (Foto: Torben Sørensen)

Af Tine Zedeler

Erhvervsuddannnelser fusionerer

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

HELSINGØR: En samling af de erhvervsrettede uddannelser i Nordsjælland kan være på vej for 5.500 elever. København Nord (Knord) og Erhvervsskolen Nordsjælland (ESnord) undersøger muligheden for at fusionere med virkning fra 1. januar 2019. Formålet er at styrke af uddannelsesudbuddet i hele den nordsjællandske region, oplyses det i en presssemeddelelse.

Mandag meddelte Uddannelsesministeriet, at ministeriet ser med positive øjne på en samling af skolerne, og nu går det konkrete fusionsarbejde så i gang.

-Vi vil hellere samarbejde end konkurrere, når det gælder arbejdet med at sikre kvalificerede og kompetente medarbejdere til virksomhederne i Nordsjælland. Og det er jo det, der er formålet med vores skoler, siger Jes Damsted, formand for Knord og Jens-Olav Pedersen, formand Esnord.

Styrkelse af erhvervsuddannelser

- Fremtiden kræver, at vi styrker de erhvervsrettede uddannelser i Nordsjælland. Det vil ske med den her samling. Både virksomhederne og fremtidens medarbejdere har brug for det, siger Jens-Olav Pedersen, bestyrelsesformand for Esnord.

Samtidig betyder det også en oprustning af efter- og videreuddannelsesmulighederne i hele Nordsjælland.

- Med samlingen styrker vi kompetencerne på arbejdsmarkedet i Nordsjælland, både på det merkantile område og på håndværkerområdet. På det merkantile område får vi bedre sammenhæng mellem de forskellige skoler og lokaliteter, understreger Jes Damsted, formanden for Knord.

Flytninger på vej

Det konkrete arbejde med samlingen skal foregå frem mod årsskiftet. Der er ikke tale om, at alle skal samles på en adresse, men der kan ske flytninger af nogle uddannelser mellem de skoler, der indgår i fusionen.

Medarbejderne og eleverne på de to skoler informeres nærmere i de kommende dage, hvorefter direktionerne og bestyrelserne tager fat på det konkrete arbejde.

Jes Damsted og Jens-Olav Pedersen er i øvrigt åbne for, at andre institutioner kan involveres i et tættere samarbejde i de kommende år.

De to skoler har tilsammen 5.500 elever og 680 undervisere. Den samlede årlige omsætning er på 510 millioner kroner.

Erhvervsskolen , oplyses det i en presssemeddelelse.

Erhvervskolen Nordsjælland har besluttet at sætte bygningerne til salg på Rasmus Knudsens Vej i Helsingør. Bestyrelsen har valgt at bevare erhvervsuddannelserne på stedet til sommeren 2019, mens der arbejdes på en løsning på at genhuse uddannelserne i Helsingør. Om beslutningen om at fusionere uddannelser påvirker den beslutning er uvist.

Red.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 4. juni 2018 10:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
prøvestenen logobanner
Tagsjakket  side+logo  26/3 18-31/3 19 win win 1721578
Rasmus Ebbe 388428 1723690 logo  25.000 win win 19/4 18-april 19
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu