Politikere vedtager udskældt byggeri


Af Jesper Munch Nielsen

Det er arealet her i Snekkersten, som en bygherre gerne vil opføre 20 boliger på. Det har politikerne nu sagt ja til. (Foto: Lars Johannessen).

Trods mange protester fra beboere i området går politisk flertal ind for omstridt Rørtangvej-projekt.

BYGGERI: Det er 10 år siden, at en bygherre afleverede de første skitser til et boligbyggeri på et grønt areal ved Rørtangvej i Snekkersten. Mandag aften sagde et politisk flertal ja til det omdiskuterede og udskældte boligprojekt.

På udvalgsmødet var der fuld opbakning til byggeriet. Alle partier – De Radikale, Socialdemokratiet, De Konservative og Enhedslisten – mente, at lokalplanforslaget skulle vedtages efter et afsæt på 10 år.

– Det er naturligvis ikke et ønskescenarie, at der går så lang tid. Men det er nogle gange betingelsen i en politisk organisation. Det er ikke Kina, nogle ting tager tid, siger udvalgsformand Christian Holm Donatzky fra De Radikale, formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø.

Voldsomme protester

Mange lokale borgere har rettet voldsom kritik mod bygge-planerne, mod kommunen og mod politikerne.

Det er de næsten 190 parceller i Grundejerforeningen Borupgård Vest og de 84 parceller i Grundejerforeningen Skibsegen samt en beboergruppe fra Rørtang, som har været førende i protesterne mod projektet. Og politikerne har også lyttet til den kritik, mener politikerne selv.

– Borgerne er blevet inddraget i processen. Nogle bestemmelser i lokalplanen er kommet ind på grund af borgerdialogen. De synes så ikke, at de er blevet tilstrækkelig hørt, konstaterer den radikale politiker.

Højden generer

Det er ikke mindst byggeriets højde – en-etages huse med en lidt forhøjet, udnyttet tagetage ovenpå – der forarger i lokalområdet. Byggeri i mere end en etage vil medføre store gener, har kritikkerne påpeget.

– Hovedanken har værert højde. Men vi kan ikke skabe varieret byggeri, hvis vi hele tiden skal holde os på en etage. Halvanden etage er altså ikke et højhus, og vi begrænser os i byudviklingen ved ikke at gøre det. Det handler faktisk også om respekt for naturen, for hvis vi ikke kan fortætte, så skal vi sprede os med boligerne, er meldingen fra formand Holm Donatzky.

Nu kun 20 boliger

Oprindeligt gik projektet på at opføre et større antal boliger, 27, men det lokalplanforslag, som politikerne sagde ja, rummer 20 boliger på hver 140 kvadratmeter.

“Bebyggelsen er udformet som dobbelthuse omkring en central fordelingsvej. Husene er drejede og forskudte fra hinanden, så man opnår variation og præg af ‘landsby’ med mulighed for mere private terrasser og udeophold ved den enkelte bolig i små private haver. Boliger, og de private opholdsarealer, er placeret i et stort samlet grønt område”, står der i lokalplanforslaget.

Artiklen sidst ændret: 5. juni 2018 11:07

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018