Af Helsingør Dagblad

Klumme: Vil du glæde dig med mig?

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Ulrich Koch Borrits, 30 år, giver hver uge 60 U-14 piger og drenge og 1. holdsdamerne håndboldglæde med hjem. Ulrich træner håndboldtalenter fra Idrætsklasserne og er lærer på 10.klasseskolens idrætslinje.

Følelsen af at glæde sig …

Man kan glæde sig til mange ting. En ferie, man har bestilt et halvt år forinden. Til at tage på arbejde. Til at få fri fra arbejde. Til at slå stængerne op på bordet om aftenen efter en lang dag, eller til at løbe en lang tur.

At glæde sig til en ting – og at være glad for noget – kan være den største pinsel for en anden. Sådan er det også med den ting, jeg lige nu går og glæder mig til.

Jeg har i mange måneder set frem til det. Men i dag, på en køretur i byen omkring Helsingør Bycenter, fik pilen på glædelsesskalaen lige et ekstra nyk opad. Der var det! Spændt ud, hængende ned langs lygtepælene – banneret, der fortæller, at KMD Ironman 70.3 European Championship Elsinore kommer til byen 17. juni!

Jeg ved godt, at rigtig mange nu sidder og tænker; “Hvordan i alverden kan han glæde sig til, at vores veje bliver afspærret?”

Og ja, svaret er som udgangspunkt ret simpelt – jeg skal deltage.

Faktisk er det i år fjerde gang, at jeg begiver mig ud i det smukke helsingoranske landskab sammen med cirka 2.000 andre, for nogle, bindegale træningsnarkomaner.

Og netop derfor glæder jeg mig! For jeg ved, hvor sjovt det er at få lov til at svømme i havnen. Hvor fedt det er at føle sig som en Tour de France-rytter på sit livs enkeltstart, når man kører igennem et menneskehav langs Kronborgvej. Hvor hyggeligt det er at løbe i byen og rundt om Kronborg i jagten på de 21 kilometer, imens man møder opbakning fra familie, venner, bekendte, og ja, sågar også ubekendte. Og sidst, men ikke mindst, ved jeg, hvor fedt det er endelig at måtte løbe til venstre. Ind på opløbstrækningen, som man har kigget efter i flere timer. For til sidst at løbe over målstregen og få beviset på gennemførslen af en halv Ironman rundt om halsen.

Måske du ikke forstår, at jeg glæder mig til 5-6 timer i konstant bevægelse og selvpineri – det synes jeg faktisk er fair!

Men det skal da ikke afholde dig fra at glæde sig til det. Jeg forstår ikke de mennesker, der ser sig sure på, at kommunen har valgt at få et kæmpe internationalt anerkendt stævne til byen. Jeg mener, at alle borgere i Helsingør Kommune burde glæde sig!

Glæde sig over liv i gaderne og masser af omsætning til byens restauranter og ishuse.

Glæde sig over fuldt bookede hoteller i 20 kilometers radius.

Glæde sig over, at Helsing-ør kommer, ikke bare på landkortet, men som minimum på Europakortet – ikke bare nu, men også i tiden fremover.

Og jo, folk, der har deltaget, kommer igen. Tilbage i februar havde jeg, igennem Airbnb, en familie boende i min lejlighed i to dage. Manden havde deltaget i stævnet sidste år og blev simpelthen nødt til at vise sin familie, hvor smukt her er.

Jeg håber derfor på, at alle i kommunen vil bruge lige netop denne begivenhed som deres livs bedste overspringshandling. “Nej, jeg skal ikke male plankeværk i dag”, “Nej, jeg skal ikke på lossepladsen i dag”, “Nej, jeg skal ikke køre min faste søndagstur langs Strandvejen” – for jeg skal til Helsingør og være med til at skabe de fedeste rammer for en flok galninge og vise byen frem fra sin bedste side.

Hvis du gør dig klar til dagen og tager en med under armen, kunne du risikere at komme til at glæde dig?

Jeg håber på at se dig – det ville glæde mig.

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Holmen, 1723975, 12.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
michaelford.dk/holger danske 1753424
Gl. Humebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu