Af Helsingør Dagblad

Klumme: Alt det du tager for givet

Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger side

Casper Skovgaard er musiker, sangskriver og producer. Til daglig ansat på Kulturhuset Bølgen. Derudover er han formand i Musikhuset Elværket og en af udviklerne bag den nye Festival Nordsjæl.

Så er den gal igen! Mit lettere stressrelaterede, irritationsniveau over små ligegyldigheder peakede her i foråret. Det ville sikkert være enormt sjovt at læse alle mine irritationsanekdoter, og jeg kan også garantere, at der ville være materiale nok til en bred novellesamling, der passende kunne kaldes ”Hverdags-irritationer”. Måske den er på vej?

Problemet ved hverdagens irritationer er, at de flytter fokus, og jo længere de figurerer i bevidstheden, desto mere flytter de langsomt flere og flere af de vågne tanker hen på irritationsmomenter.

Jeg havde travlt med at være travl og irriteret over en masse ligegyldige ting.

Det betød, at jeg langsomt glemte at sætte pris på alle de helt fantastisk vidunderlige ting, jeg har i mit liv. Det smitter naturligvis af på de nærmeste, og det var ærligt talt ved at koste mere, end mit hjerte kunne bære. Jeg havde i mit ”brokkeunivers” glemt at sætte pris på det nære, allervigtigste og var, værst af alt, begyndt at tage alt for mange ting for givet.

Når jeg kigger mig omkring, synes jeg, det er en tendens, jeg faktisk genkender flere og flere steder. Du kender det sikkert selv, måske du også oftere og oftere falder over brok og irriterede mennesker i hverdagen eller på de sociale medier. Måske du også kan ”prale” af at være afsender på noget af det?

Jeg oplever flere og flere mennesker, der har travlt med at brokke sig over løst og fast, stort og småt. Jeg må indrømme, at jeg synes, det virker som om, vi som folkefærd oftere og oftere glemmer at sætte pris på alle de privilegier, vi har. Er der en tendens til, at vi fokuserer mere og mere på det negative og begynder at tage for mange ting for givet?

En del af min familie, som er bosat i USA, blev for ganske nylig forældre til en lille pige. Under fødslen opstod komplikationer, der gjorde, at moderen og den lille pige var døden nær. De er begge i bedring, og det ser lysere ud for dem. Dog ikke økonomisk. Til trods for at de naturligvis er forsikrede imod sådanne hændelser, kommer sådan et hospitalsforløb højst tænkeligt til at gældsætte dem for livet. De er blot lykkelige og taknemmelige over at være i live, men det fik mig igen til at indse, hvor privilegerede vi i virkeligheden er i vores danske system. Og selvom der sikkert sagtens kan justeres på mange af vores velfærdsydelser, så må jeg indrømme, at jeg i dagligdagen ofte tager mange af dem for givet uden at reflektere over, hvor heldig jeg er. Kender du det?

Jeg har ofte sagt, at jeg er verdens heldigste mand, en sand Fætter Højben-type. Jeg har fantastisk inspirerende mennesker omkring mig, og jeg laver stort set det, jeg har lyst til. Jeg vil fremover forsøge at bruge mere energi på at fokusere på det og langt mindre på alle de ligegyldige irritationer. Desværre kan jeg ikke love, at jeg bliver mindre irriterende af det…

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:14

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19 nyt top 20/12

Job i Nordsjælland

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360
rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu