Af Kirsten Moth

“Vi driver virksomhed midt på en losseplads”

Apperupvej e-mægler 397432 – logo side artikel 40.000 win, Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3

Skarp kritik af forholdene ved “Småkagen” på Rønnebær Allé i Helsingør, hvor de tomme bygninger udsættes for groft hærværk og hvor erhvervslejerne er ved at miste tålmodigheden.

HELSINGØR: Knuste ruder og andre former for hærværk er det triste og frustrerende syn, som Betina Holmstad, indehaver af Klinik for Fodterapi i Helsingør, igen er blevet mødt af omkring sin klinik på Rønnebær Allé.

Hun har lejet sig ind ved siden af fagforbundet 3F’s lokaler, som nærmeste nabo til de bygninger, der tidligere har huset bowlingcentret og som nu står hen som forfaldne, misligholdte brandtomter. I daglig tale kaldes området for “småkagen”.

Den ene gang efter den anden har virksomhedsejere og andre, der har lejemål her, måttet finde sig i hærværk, afbrændinger, rudeknuserier, graffiti og meget andet af samme slags.

Ligner en losseplads

– Og nu har vi lige oplevet det igen, igen, igen, for Gud ved hvilken gang. Jeg har simpelt hen ikke længere tal på, hvor tit det her er sket. Det ligner en losseplads. Der ligger glasskår helt ud på parkeringspladsen, hvor patienterne skal holde. Ude på handicapparkeringen, er der fyldt med glasskår, siger Betina Holmstad, der langt fra er den første i nabolaget, der har klaget over uroen og hærværket i kvarteret.

Betina Holmstad har drevet sin klinik herfra i syv år, og i den periode er forholdene, ifølge hende, bare blevet værre og værre. Hun er rasende og skuffet over, at hverken politikere eller ejeren af bygningen tager ansvar for forholdene.

– I begyndelsen, da jeg var her, kunne man ringe til ejeren og sige, at nu er der røget et vindue, og så blev der trods alt efter nogle dage sat en træplade på. Men efterhånden blev det sådan, at der intet skete, når vi ringede. Og ingen af os, der har vores virksomheder her, ringer mere. Vi har opgivet, lyder det fra Betina Holmstad, der betaler en månedlig leje på 10.000 kroner.

Sidste vinter blev der knust ruder for ca. 50.000 kroner i Klinik for Fodterapi.

– Men selv om hærværket sker i nabobygningerne, så rammer det os andre. Området er blevet en magnet for hæværk, kriminalitet og brandstiftelse. I de perioder, hvor jeg personligt var udsat for hærværk, så jeg de helt unge fra 8. og 9. klasse mødes her efter skoletid. I selve småkagebygningen er det nogle ældre unge i 20’erne, der mødes om aftenen.

Opfordring

Betina Holmstad opfordrer politikerne til at følge op på et tidligere løfte om at “skærpe nogle påbud”, lige som hun opfordrer ejeren, Mariann Trolledahl, Nybolig i Greve og Greve Strand, om at påtage sig et ansvar for bygningernes tilstand.

– Det er ikke i orden, at det hele falder sammen om ørerne på os allesammen. Hvis det hele står og falder med, at man ikke kan blive enige om en pris, skal “ussel mammon” ikke være dét, der ødelægger det for os andre, mener Betina Holmstad.

Tidligere har formanden for Helsingør Kommunes udvalg for by, plan og miljø, Christian Holm Donatzky, radikal, til Helsingør Dagblad sagt, at påbud til ejerne af de pågældende ejendomme vil blive skærpet. Og det er netop sket.

– Det vil blive gjort igen, og er muligvis allerede gjort. Bygningerne skal afspærres og lukkes af, fortæller udvalgsformanden.

– Vi er i gang med en stor proces om, hvad der skal ske med dette område. Vi vil meget gerne have det udviklet med forretninger, boliger og uddannelse, men det er en politisk proces, og den tager tid at behandle, siger Christian Holm Donatzky.

Afventer helhedsplan

Ejeren af den omtalte ejendom på Rønnebær Allé, Mariann Trolledahl, siger til Helsingør Dagblad, at der er interesse for at købe ejendommen, men at det “desværre ikke er lykkedes at sælge endnu”.

– Jeg har en advokat, der kører alt det her for mig, og vi afventer en endelig helhedsplan. Egentlig er det ikke ejeren, der skal sørge for, at der ikke sker hærværk. Det må være en politi-opgave at holde ro og orden, siger Mariann Trolledahl.

Artiklen sidst ændret: 7. juni 2018 11:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634

Job i Nordsjælland

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Secomondo 500007, 1755712, 15.-20.000  win maj 19/20
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5, skift 29/5 1751631
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu