Privatfoto

Af Claus Kjærsgaard

Fugle angriber mand i Gyldenstræde

En kragefugl fløj direkte ind i ansigtet på Olav Berntsen torsdag formiddag.

HELSINGØR: – En mand kom op ad en trappeopgang. De angriber, sagde han.

– Og ti sekunder senere blev jeg angrebet, fortæller Olav Berntsen, som torsdag formiddag blev udsat for et ubehageligt og overraskende angreb.

Olav Berntsen blev helt uventet overfaldet af en meget aggressiv kragefugl i Gyldenstræde.

– Den røg lige i ansigtet på mig, og den ene klo havnede to og en halv centimeter fra mit venstre øje. Hvis den var havnet i mit øje, var jeg blevet blind, siger Olav Berntsen.

Han har nu været hos lægen og vil gerne advare andre, der færdes i området om at være på vagt.

Tæt på rede

– Det skyldes formentlig, at kragefuglen har følt, at dens unger i reden var truet. Fugle kan angribe dem, hvis de synes, at man kommer for tæt på deres unger, fortæller Luise Ekberg, der er formand for Dansk Ornitologisk Forening i Nordsjælland.

Hun understreger, at hun ikke kender til situationen på Gyldenstræde.

– Jeg kender jo ikke omstændighederne, og der kan også være andre årsager. Det kan også være fordi, at nogle rovfugle opfører sig ligesom hunde og begynder at jage, når nogle løber væk. Men den mest sandsynlige årsag er nok, at han har været for tæt på en rede.

Alliker angriber også

Olav Berntsen er ikke den eneste, der er blevet angrebet af vrede fugle. Flemming Ohm og hans hund har også oplevet det:

– Jeg kan berette om fugle, der angreb onsdag morgen og aften ved Skydebane Allé og Nordre Strandvej. Her lavede to alliker et overraskelsesangreb under en hundeluftning.

– Jeg talte også i går med en anden hundelufter, der havde fået samme omgang. Intet skete heldigvis, da vi spurtede væk lidt med associationer til Hitchcocks skrækfilm “Fuglene”. Det gav dog lidt hurtig puls og en vis opmærksom fremfærd ved næste tur, skriver Flemming Ohm i en mail til Dagbladet.

Det er også meldinger om fugleangreb i Reberbaneparken ved Marienlyst i Helsingør.

Har du også oplevet aggressive fugle i Gyldenstræde eller andre steder, så hører Helsingør Dagblad gerne fra dig. Du kan skrive en mail til redaktionen@hdnet.dk.

Artiklen sidst ændret: 11. juni 2018 11:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu