Af Asger Lind Krebs

Hvad laver den rundkørsel der?

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger side

Hvorfor bliver der bygget rundkørsel på Esrumvej ud for det psykiatriske hospital i stedet for ved den langt mere trafikerede Klostermosevej?

HELSINGØR: Flere læsere har henvendt sig til Helsingør Dagblad, fordi de undrer sig over, at der i øjeblikket anlægges en rundkørsel på Esrumvej ved den ikke specielt trafikerede indkørsel til det psykiatriske hospital, populært kaldet Ambulancevej.

Frederik Hansen fra Helsingør Kommunes trafikafdeling er behjælpelig med et svar.

– Der skal bygges en Rema 1000 lige på hjørnet af Esrumvej og vejen til psykiatrisk hospital. Butikken får ikke indkørsel fra Esrumvej, men fra den vej vi kalder Ambulancevej. Vi overvejede, om et T-kryds ville være tilstrækkeligt, men der er ikke optimale oversigtsforhold. Samtidig forventer vi væsentligt mere trafik, da Ambulancevej også skal virke som en af to indkørselsveje til hele det boligområde, der skal bygges på den gamle hospitalsgrund. Endelig hjælper en rundkørsel til at bringe hastigheden på Esrumvej ned, forklarer Frederik Hansen.

Den anden indgangsvej til det kommende boligområde på hospitalsgrunden bliver fra Lindevangsvej. Der bliver altså ikke direkte indkørsel til området fra de mere trafikerede veje, Esrumvej og Klostermosevej.

Overvejer rundkørsel

Det har undret flere af Helsingør Dagblads læsere, at det ikke er i det ganske trafikerede T-kryds mellem Klostermosevej og Esrumvej, at rundkørslen anlægges.

Frederik Hansen fortæller, at en rundkørsel også er på tegnebrættet der, men at den i øjeblikket ikke står øverst på den politiske prioriteringsliste. I stedet er kommunen ved at undersøge hos politiet, om man kan sætte farten ned på Esrumvej til 60 kilometer i timen et stykke inden, man når byskiltet og Klostermosevej nordvest fra.

Artiklen sidst ændret: 8. juni 2018 11:02

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Cafe Hammermollen top

Job i Nordsjælland

mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu