“Jeg smadrer dig og din mor fuldstændig”


Af Helsingør Dagblad

Retten i helsingør frikendte mandag eftermiddag en 16-årig for voldtægt. (Foto: Lars Johannessen)

En 18-årig mand fra Nordsjælland blev torsdag varetægtsfængslet for formodede trusler mod sin ekskæreste.

HELSINGØR: “Jeg nægter at give op på os to, før en af os er døde”.

Sådan lyder en af de beskeder, som en ung kvinde har modtaget over de sociale medier tilbage i marts.

kvinden har anklaget sin 18-årige ekskæreste for at stå bag beskederne, som skulle være foregået i ni forskellige tilfælde mellem den 25. og 28 marts.

Beskederne er sendt fra flere forskellige falske profiler på både Instagram og Facebook, men kvinden er ikke i tvivl om, at det er ekskæresten, som er tidligere dømt for at have udøvet vold mod kvinden, der er afsender.

Kender intet til det

i andre beskeder lød der ting som “det er sidste chance for at svare nu, inden jeg kommer og går fuldstændig amok”, og “jeg smadrer dig og din mor fuldstændig”, hvilket fik den unge kvinde til at frygte for sit og sin families liv.

Lige nu afsoner den sigtede en dom i Horserød Fængsel, hvorfor han blev ført ind i retslokalet i håndjern af to betjente, men han forstod slet ikke, hvorfor de havde anholdt ham.

– Jeg har ikke været i kontakt med hende siden den 25. marts, hvor vi blev enige om at slå op med hinanden.

– Vi blokerede hinanden på alle platforme, så jeg ved slet ikke, hvordan jeg skulle kunne sende de ting til hende.

– Jeg kender intet til de profiler, og i må gerne kigge min telefon igennem. Jeg har også en ny kæreste, sagde den sigtede, da han blev fremsat i grundlovsforhør torsdag.

Hun er meget ustabil

Sagen, der startede den 28. marts, blev aktuel igen den 30, maj, da den sigtede, som har rødder i Nordsjælland, fandt ud af, at den unge kvinde havde anmeldt ham for trusler efter straffelovens § 266.

Samme dag han blev sigtet, ringede han nemlig og truede hende på livet, og talebeskeden blev gemt på hendes telefonsvarer.

– Jeg har ikke skrevet til hende, men det er rigtigt, at jeg ringede til hende. Jeg var vred og dummede mig, men jeg føler, at hun er ude på at ødelægge mit liv.

– Vi har været kærester i fire år, og det har været meget turbulent.

– Hun har boet hos mig og min mor i en periode, og hun er meget ustabil, så vil slet ikke have noget med hende at gøre, sagde den sigtede.

Kan påvirke offeret

Flere af beskederne er trusler mod kvinden og hendes familie og venner, og en enkelt besked handler også om at dele nøgenbilleder af kvinden på nettet, men forsvareren havde svært ved at forstå, hvorfor politiet ikke havde undersøgt sagen nærmere.

– Der er gået over to måneder siden den første anmeldelse, og der er stadig ingen der ved, hvem der har sendt beskederne fra de falske profiler.

– Lige nu er det kvindens udsagn, som hele sagen baseres på. Der skal selvfølgelig undersøges IP-adresser og min klients telefon, før sagen kan gå videre, sagde forsvareren.

Dommeren mente, at der var tilpas nok indikationer på, at den sigtede var afsender af beskederne. Derfor blev han varetægtsfængslet i Roskilde frem til sagen skal for retten den 21. juni, da man frygtede at han ville kunne true eller påvirke de involverede i sagen.

Artiklen sidst ændret: 8. juni 2018 11:02

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018