Efter et skadesplaget år i Superligaen er Andreas Holm (th.) igen klar til at indtage en rolle i FC Helsingør på banen, når 1. division fløjtes op senere på sommeren. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

FCH-anfører tager turen med ned i 1. division

Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Andreas Holm bliver i FC Helsingør, selvom der ikke længere er Superliga på programmet. En hurtig retur til den bedste række er målet.

FODBOLD: Det var en drøm for FC Helsingør-spillerne, da de sidste år rykkede op i Superligaen med den lille klub i Nordsjælland, der ikke siden førkrigstiden havde spillet i den bedste række.

Andreas Holm var en af de bærende kræfter i oprykningen og skulle også være det i Superligaen med anførerbindet om armen. Drømmen varede dog ikke længe, for i en kamp mod Brøndby i efteråret brækkede han ryggen.

Han gennemførte en kamp 14 dage senere mod FC Midtjylland, men derefter var det slut. Holm kom først tilbage på grønsværen de sidste 10 minutter af den sidste nedrykningskamp i Silkeborg.

– Ja, det gik ikke helt som håbet. Hverken med mig selv eller med holdet, og selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at min skade kostede så meget af den vigtigste sæson i min karriere. og at vi endte med at rykke ned. Jeg synes, vi har niveauet i truppen til at være i Superligaen, siger ferierende Andreas Holm.

Spekulationerne er mange i disse uger i forhold til, hvordan truppen kommer til at se ud i den kommende sæson. Kaptajnen har imidlertid ikke i sinde at forlade skuden.

– Jeg spiller også i FC Helsingør til næste sæson. Det er jeg næsten helt sikker på. Man kan aldrig vide med fodbold, men det der skal ske noget meget overraskende, hvis jeg skal skifte den her sommer, siger anføreren.

– Jeg vil selvfølgelig gerne spille Superliga. Det har ikke ændret sig, men jeg er nok ikke så attraktiv for Superliga-klubberne lige nu, da jeg har været ude det meste af sæsonen med en skade, fortsætter Andreas Holm.

Skaden, der gik fra at være brækket ryg til problemer med sår til problemer med anklen og så videre, er nu under kontrol.

Fortsætter på fuld tid

– Jeg kan i hvert fald sagtens spille. Jeg har ondt om morgenen, men det generer ikke længere min fodbold. Når jeg er varm, mærker jeg ingenting, forklarer han.

Midt i skadesperioden fik Andreas Holm forlænget sin kontrakt med den daværende Superligaklub. Her gik han fra at være deltidsprofessionel med et job som lærer i Folkeskolen ved siden af til at være fuldtidsprofessionel.

Den status beholder han i 1. division.

– Det var en del af mit krav, da jeg forlængede. Jeg ville fortsætte på fuld tid, selvom vi rykkede ned. Det er væsentligt for ens muligheder i topfodbold, at man har tid til at fokusere på sporten og på at restituere. Jeg glæder mig til, at jeg kan få glæde af det i kampene også. Hidtil har jeg jo brugt fuldtidslivet på at komme mig over en skade, siger Andreas Holm.

Formentlig vil det i dag blive offentliggjort, hvordan FC Helsingørs program kommer til at se ud. En sæson, hvor der skal kæmpes for oprykning igen.

– Nu må vi se, hvordan vores hold kommer til at se ud, men vi skal spille med i toppen. Alene det er jo et stort skridt op i forhold til for et par år siden, hvor vi var glade for at holde skansen i 1. division. Nu vil vi spille med om oprykning. Det bliver da sindssygt svært, men vi går efter det, og holder vi på en god del af holdets kerne, så bliver vi også blandt de bedste, mener Andreas Holm.

– Det er vigtigt, at vi kommer ind i sæsonen med den rette indstilling og ikke tager noget som helst for givet. Det har man set andre år, at nedrykkerne ikke er i gear med det samme, og så taber de alt for mange point, indtil de finder balancen. Det skal ikke ske for os, men det tror jeg heller ikke. Det er ikke vores DNA, fortsætter Holm.

1. Division indledes i julis sidste weekend. To uger senere end Superligaen.

Artiklen sidst ændret: 11. juni 2018 10:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Secomondo 500007, 1755712, 15.-20.000  win maj 19/20

Job i Nordsjælland

LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20
Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20
Din særlige pleje 396263, 1754223, 15-20.000 win maj 19/20
Forsyning 375744, 1758728 15-20.000 win juli 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu