Michael Randropp.

Af Helsingør Dagblad

Klumme: Hold tungen lige i munden!

Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side

Michael Randropp, 47 år, bor i Humlebæk. Han er egentlig boligrådgiver og brænder for at skaffe de bedst mulige forhold til de mange pendlere, han hver dag deler transportform med. Hans store ønske er at gøre en positiv forskel ved at være med til at sikre, at så mange som muligt kommer glade til og fra arbejde.

Det bliver heftigt på Kystbanen fra den 29. juni 2018 om aftenen til og med den 12. august 2018. Der lukker man al togtrafik ned mellem Helsingør og Hellerup. Når sporarbejdet er slut, får vi mindre antal fremtidige fejl på skinnerne.

Det er jo godt.

Vi skal dog stadig slås med det gamle signalsystem, som igen og igen vil drille. Resultatet er ofte, at vi kommer for sent frem.

Men det bliver bedre engang, og når signalprogrammet engang skal rulles ud, skal strækningen ikke lukkes, som den bliver nu.

Vi får ikke i denne omgang den tidligere planlagte hastighedsopgradering, som ville have medført, at vi kunne komme hurtigere til og fra København.

Og kommer politikerne på bedre tanker om, at vi skal komme hurtigere frem og tilbage (som de tidligere har stillet os i udsigt) så skal strækningen lukkes igen. Det kunne man måske have planlagt bedre.

I skrivende stund har der været afholdt 3 x åbent hus i år, hvor både DSB, Banedanmark og pendlerklubben Kystbanen har været til stede, og er du interesseret i, hvad der præcis skal laves på strækningen eller har spørgsmål, så kan du stadig nå at møde op til det sidste åbent hus arrangement i denne omgang. Det foregår i Toldkammeret i Helsingør på onsdag, den 13. juni mellem kl. 16 og 18.

Da der var åbent hus sidste år, var det fulde huse, men i år er der ikke dukket ret mange op. Jeg er sikker på, at årsagen til dette er, at systemet med at indsætte togbusser under sidste års sporarbejde, fungerede nærmest perfekt. Men der var det også nemt at forstå. Alle skulle skifte i Rungsted.

I år bliver det mere kompliceret.

For nogles vedkommende bliver de sat af ved en station på udturen, men når man skal hjem, skal man måske tage bussen fra en anden station.

Forvirret? Det bliver værre:

For rejser man på forskellige tidspunkter, er det mere end meget vigtigt, at man tjekker rejseplanen Gør man ikke det, så kan det ende med, at man forgæves kigger efter en bus, som aldrig kommer. Så, ja, det er forvirrende.

Sidste år var mange passagerer glade for, at der primært kørte bybusser, som erstatning for toget. Det vil ikke ske i år. De fleste af de busser, som kommer til at køre i år, er turistbusser. Årsagen er, at Kystbanen og Frederikssundsbanen, der også har sporarbejde, skal dele busser. Og DSB har næsten støvsuget hele landet for busser.

Så vi må krydse fingre for, at der ikke sker nogle større hændelser på de øvrige togstrækninger i Danmark.

Ligesom sidste år har der været lang forberedelse, hvor både politi, kommunerne, turistattraktioner og handicaporganisationer er blevet hørt. Jeg er ret sikker på, at det nok skal gå godt igen i år. Men jeg har bekymringer. To bekymringer. Den første er, om alle tjekker rejseplanen. Den anden er, at arbejdet trækker ud og ikke bliver færdigt til tiden. En ting er sporarbejde og busser i sommertiden, men uden for ferien? Nej, det skal blive færdigt til tiden, så toget kan rulle efter sommerferien.

Her til sidst lidt praktisk info:

Man kan allerede nu se på rejseplanen, hvor I skal stå på og af, og hvor lang tid jeres rejsetid tager.

Hvis du har en smartphone og ikke har fået tilmeldt dig facebook-gruppen Kystbanenlive, så er det en god ide at tilmelde sig. For her kan du skrive, hvis du har en oplevelse, du gerne vil dele og kan få svar fra andre i gruppen, hvis du har spørgsmål.

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:14

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Job i Nordsjælland

Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
Brødsnedkeren april 19/20 10-15000 win win 1751633, skift 29/5
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20
Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Nordkystens Dyrehospital – top, mid, bundbanner

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu