Projekt udeservering på de ledige pladser her på Axeltorv er ikke uden tuer på vejen. (Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Konkurs-restaurant kom med i opløbet til udeservering

øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo

- Der er tale om veldrevne forretninger, sagde kommunens embedsmand om valget af blandt andre Il Gallo Rosso som egnet til at få servering på Axeltorv. Men restauranten indgav konkursbegæring allerede i april.

HELSINGØR: I sidste uge kunne Helsingør Dagblad fortælle, hvilke tre restauranter der var blevet foreløbigt godkendt til at drive servering på Axeltorvs ledige pladser i sommersæsonen.

Det drejer sig om Gæstgivergården, My's Kagesalon og - Il Gallo Rosso på Torvegade. Den sidstnævnte restaurant indgav konkursbegæring i april, og blev erklæret konkurs den 4. juni med en kæmpegæld til det offentlige. Restauranten er dog lige siden kørt videre under samme navn og en anden ejerkonstruktion.

Kommunens jurist Henrik Knudsen sagde ellers til Helsingør Dagblad i sidste uge, at den tyrkisk drevne restaurant var blandt de "veldrevne restauranter" ved Axeltorv, som levede op til flere af de meget skærpede krav til indretning og drift, som kommunen nu sætter til restauratører, der vil have en af en af de lukrative serveringspladser på Axeltorv.

Kæmpe offentlig gæld

På det tidspunkt havde kommunen tilsyneladende ikke undersøgt restauratørens forretningsmæssige status, og derfor opdagede ingen at stedet var gået konkurs og efterlader sig en gæld til told og skat på over 380.000 kroner.

HD: - Hvad får kommunen til at mene, at Il Gallo Rosso er en veldrevet restaurant, når den for længst er gået konkurs med stor offentlig gæld?

- Kommunen drog sine slutninger på baggrund af det ansøgningsmateriale, som ejeren af Il Gallo Rosso havde indsendt. Det vedrører forskellige praktiske forhold, som for eksempel beliggenheden og toiletforhold og andre krav som restauranten levede op til. På den baggrund valgte vi Il Gallo Rosso blandt egnede ansøgere til at drive torveservering, siger Henrik Knudsen.

Ingen efterrationalisering

- HD: Men den var jo gået konkurs ...

- Og det ville vi selvfølgelig have opdaget, når vi kom videre til næste fase i undersøgelserne af restauranterne, nemlig deres forretningsmæssige drift og baggrund, svarer juristen.

HD: - Til Helsingør Dagblad sagde du ellers i sidste uge, at det eneste der nu manglede var valg af møbler og serveringsfaciliteter.

- Det var en solstrålehistorie og det kom ikke med i den omtale, at vi også mangler at se på ansøgernes forretningsmæssige status, svarede Knudsen.

HD: - Det lyder som en efterrationalisering.

- Det er ikke tilfældet, men vi er ikke forpligtet til at lave al vor sagsbehandling i Helsingør Dagblads spalter, siger Henrik Knudsen.

Efter at det er kommet til kommunens kendskab, at den fallerede restaurant var havnet i ansøgerfeltet til de ledige serveringspladser, er den nu fjernet fra listen.

Il Gallo Rosso har uanset hvordan den nye ejerkonstruktion er skruet sammen forpasset alle chancer for at kunne købe sig ind på en udeservering. Hvad der så skal ske med område fire, som pladsen benævnes, er uvist.

- Det er en politisk beslutning, om der skal åbnes for at andre restauratanter, som ikke ligger tæt på område fire, kan ansøge. Det er ikke afgjort endnu, siger Henrik Knudsen.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 12. juli 2018 12:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Kunne du tænke dig at blive gift ved en lynvielse?

Job i Nordsjælland

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu