(Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Konkurs-restaurant kom med i opløbet til udeservering

– Der er tale om veldrevne forretninger, sagde kommunens embedsmand om valget af blandt andre Il Gallo Rosso som egnet til at få servering på Axeltorv. Men restauranten indgav konkursbegæring allerede i april.

HELSINGØR: I sidste uge kunne Helsingør Dagblad fortælle, hvilke tre restauranter der var blevet foreløbigt godkendt til at drive servering på Axeltorvs ledige pladser i sommersæsonen.

Det drejer sig om Gæstgivergården, My’s Kagesalon og – Il Gallo Rosso på Torvegade. Den sidstnævnte restaurant indgav konkursbegæring i april, og blev erklæret konkurs den 4. juni med en kæmpegæld til det offentlige. Restauranten er dog lige siden kørt videre under samme navn og en anden ejerkonstruktion.

Kommunens jurist Henrik Knudsen sagde ellers til Helsingør Dagblad i sidste uge, at den tyrkisk drevne restaurant var blandt de “veldrevne restauranter” ved Axeltorv, som levede op til flere af de meget skærpede krav til indretning og drift, som kommunen nu sætter til restauratører, der vil have en af en af de lukrative serveringspladser på Axeltorv.

Kæmpe offentlig gæld

På det tidspunkt havde kommunen tilsyneladende ikke undersøgt restauratørens forretningsmæssige status, og derfor opdagede ingen at stedet var gået konkurs og efterlader sig en gæld til told og skat på over 380.000 kroner.

HD: – Hvad får kommunen til at mene, at Il Gallo Rosso er en veldrevet restaurant, når den for længst er gået konkurs med stor offentlig gæld?

– Kommunen drog sine slutninger på baggrund af det ansøgningsmateriale, som ejeren af Il Gallo Rosso havde indsendt. Det vedrører forskellige praktiske forhold, som for eksempel beliggenheden og toiletforhold og andre krav som restauranten levede op til. På den baggrund valgte vi Il Gallo Rosso blandt egnede ansøgere til at drive torveservering, siger Henrik Knudsen.

Ingen efterrationalisering

– HD: Men den var jo gået konkurs …

– Og det ville vi selvfølgelig have opdaget, når vi kom videre til næste fase i undersøgelserne af restauranterne, nemlig deres forretningsmæssige drift og baggrund, svarer juristen.

HD: – Til Helsingør Dagblad sagde du ellers i sidste uge, at det eneste der nu manglede var valg af møbler og serveringsfaciliteter.

– Det var en solstrålehistorie og det kom ikke med i den omtale, at vi også mangler at se på ansøgernes forretningsmæssige status, svarede Knudsen.

HD: – Det lyder som en efterrationalisering.

– Det er ikke tilfældet, men vi er ikke forpligtet til at lave al vor sagsbehandling i Helsingør Dagblads spalter, siger Henrik Knudsen.

Efter at det er kommet til kommunens kendskab, at den fallerede restaurant var havnet i ansøgerfeltet til de ledige serveringspladser, er den nu fjernet fra listen.

Il Gallo Rosso har uanset hvordan den nye ejerkonstruktion er skruet sammen forpasset alle chancer for at kunne købe sig ind på en udeservering. Hvad der så skal ske med område fire, som pladsen benævnes, er uvist.

– Det er en politisk beslutning, om der skal åbnes for at andre restauratanter, som ikke ligger tæt på område fire, kan ansøge. Det er ikke afgjort endnu, siger Henrik Knudsen.

Artiklen sidst ændret: 12. juli 2018 12:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu