”Den største ironman nogensinde”


Af Helsingør Dagblad

Årets KMD Ironman har flere tilmeldte i år end tidligere, fortæller KMD-direktør Thomas Veje Olsen.

HELSINGØR: På søndag skal 2.800 deltagere kæmpe om at blive ironman, når startskuddet lyder til årets KMD Ironman-stævne, der hedder European Champion-ships Elsinore 2018.

– Det er jo kæmpestort det her, og noget vi har arbejdet frem mod længe.

– I 2016 havde vi 1.600 tilmeldte, i 2017 havde vi 2.300 tilmeldte, og i år har vi 2.800 tilmeldte.

– Det er et event med vokseværk, og i år bliver det største nogensinde.

– Det er de store følelser fra start til slut. Fra den første, der krydser målstregen, til den sidste, for alle er jo vindere, når de har gennemført, siger, direktør for KMD Ironman, Thomas Veje Olsen.

Et stærkt felt

Det er femte gang, at Helsingør er værter for en ironmanbegivenhed og anden år i træk, at de er værter for KMD Ironman European Champions, hvor der i år svømmes 1,9 kilometer i Helsingør Havn, cykles 90 kilometer i hele kommunen og løbes gennem byens centrum og forbi Kronborg.

– Der er lidt småændringerne på svømme- og løberuten. Det helt store skifte skete i 2017, hvor vi gik fra to runder på cyklen til en runde, som var en god oplevelse for deltagerne.

– I år drejer vi lidt på knapperne for at gøre det bedre, og blandt andet er starten af løbet rykket til 09.00 frem for 08.00.

– Det er for at flere kan komme ned at heppe, og det kan kun lade sig gøre, fordi vi har så godt et forhold til værtsbyen.

– Det er et stærkt felt i år af både danske og udenlandske deltagere, og mange af de topprofessionelle møder op, fordi der er så mange point at kæmpe om.

– Vi har vinderen fra sidste år med igen, som også er tidligere verdensmester.

-Antallet af udenlandske deltagere er steget med 25 procent i forhold til sidste år, siger Thomas Veje Olsen.

Vi har droslet ned

For at arrangementet kan lykkedes, har det været nødvendigt med mange frivillige, der kan hjælpe til.

I år har der været omkring 1000 personer, som har hjulpet til på den ene eller den anden måde.

– Det er en stor sportsbegivenhed som, udover at markedsfører sig selv og triatlon har em kæmpe betydning for vores foreninger, fordi de er så inddragede i det.

– Vi har gennem de sidste par år droslet ned på arrangementer i Helsingør Kommune. Lige nu har vi har 4:18:4-løbet om fredagen og ironman om søndagen. Det er det.

– Den uro, det giver, er faktisk minimal, specielt i forhold til den glæde, det giver blandt befolkningen og de tilrejsende.

-Vores mål har været at finde nogle store events som kunne være tilbagevendende. Det koster selvfølgelig nogle penge, men vi synes, at pengene er givet godt ud både i forhold til, hvad vi kan give til Helsingør, men også det KMD giver tilbage til byen.

– Det er et relativt høj beløb man betaler for at være her på kulturhavnen og derudover går der også penge tilbage til vores breddeidræt.

– Alt i alt, kan jeg ikke være andet end tilfreds, fortæller Jens Bertram, der er formand for Idræt- og Fritidsudvalget.

Godt partnerskab

Vinderen af KMD Ironman er sikker på at kvalificere sig direkte til Hawaii, hvor der er World Championship, der er den største ironmanturnering overhovedet.

Først og fremmest fokuserer Thomas Veje Olsen dog på, at løbet på søndag forløber gnidningsfrit.

– Det eneste der kan sætte en dæmper på festlighederne er regnvejr, men det behøver heller ikke være bagende sol.

– Kan vi få lidt skyer og lidt sol og omkring 20 grader er det perfekt, både for deltagere og tilskuere.

– Selvom løbet ikke er overstået endnu, så planlægger vi fremad.

– Lige nu har vi en spændende dialog om at bibeholder European Champions heroppe. Vi har et rigtig godt partnerskab med Helsingør, og jeg ville elske, hvis vi kunne fortsætte heroppe med den smukke kulisse og Kronborg de næste 10 år.

– Først og fremmest kigger vi på en treårig periode, så vi har noget at gå ud fra, siger Thomas Veje Olsen.

Artiklen sidst ændret: 13. juni 2018 09:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018