Forsyning-direktør: Det er et friskt pust


Af Kirsten Moth

En type transportbånd, som kan anvendes til flis.

Opgaven med flistransport og levering er allerede i udbud. Men der kommer nye udbud, siger direktør for Forsyning Helsingør, Jacob Brønnum.

HELSINGØR: Hvis det idéoplægget med at transportere flis med jernbane til Helsingør i stedet for med lastbiler skal blive en realitet, så kræver det, at det private konsortium bag projektet med flistransport med jernbane også byder ind på den opgave, som Helsingør Kraftvarmeværk allerede har i udbud. Nemlig opgaven med flisleveringen, som indebærer talrige krav, blandt andet bæredygtighed inden for brancheaftalen af flisen. Andre krav er indeholdt i den brancheaftale, som Forsyning Helsingør forholder sig til.

– Opgaven er allerede lagt ud, men de første udbud laves alle som ret korte aftaler. Og derfor kommer vi jo tilbage med nye udbud, oplyser direktør for Forsyning Helsingør, Jacob Brønnum.

Direkte levering

– Vores primære interesse er at købe flisen til direkte levering. Det har vi også gjort med vores lille flisværk på H.P. Christensens Vej. Men det er et friskt pust, at nogle tænker tanker om at få flisen frem på andre måder. Som sådan har jeg ikke nogen holdning til projektet, fordi den del af opgaven ikke er en del af vores strategi.

Direktør Jacob Brønnum mener, at uanset hvilket projekt der kommer på tale, så skal man tænke større end kraftvarmeværket i Helsingør og finde andre aftagere af flisleverancerne.

Helsingør Dagblad ville gerne have haft en kommentar fra bestyrelsesformand for Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl, men det lod sig ikke gøre før redaktionens slutning.

Artiklen sidst ændret: 13. juni 2018 09:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018