Frivillige samlede 57.680 kroner ind til forældreløse børn


Af Josephine Vedel

Foto: Lars Just

Med en indsamlingsbøtte i hånden gik frivilige den 6. maj på gaden for at samle ind til SOS Børnebyerne. Nu er de mange donationer talt op.

HELSINGØR: Ved SOS Børnebyernes årlige landsindsamling den 6. maj fik borgere fra Helsingør Kommune samlet 57.680 kroner sammen. På landsplan samlede 4.355 indsamlere fire millioner kroner ind til SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn.

– Vi er meget glade for danskernes opbakning. SOS Børnebyerne sender et stort tak til de 4.355 danskere, der rev en dag ud af kalenderen for at hjælpe forældreløse og udsatte børn. Og det er fantastisk at se, hvor mange der prioriterede at støtte SOS Børnebyerne, da en af vores indsamlere bankede på døren, lyder det fra Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne, i en pressemeddelelse.

At indsamlingsresultatet først er gjort op en måned efter landsindsamlingen, skyldes, at SOS Børnebyerne samler ind anderledes end de fleste andre hjælpeorganisationer.

– SOS Børnebyerne har ikke lokale indsamlingsstationer, hvor man kan hente en tom indsamlingsbøtte og senere aflevere en fuld bøtte. Vi sender indsamlingsbøtten med posten, og indsamleren skal så selv aflevere donationen i en bank. Det er en billigere måde at arrangere en landsindsamling på, og dermed kan vi sikre, at flere penge går til de forældreløse og udsatte børn, indsamlerne er med til at hjælpe, forklarer Mads Klæstrup Kristensen.

Artiklen sidst ændret: 15. juni 2018 11:29

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018