Hotel Bretagnes ejer køber Havreholm Slot


Af Helsingør Dagblad

Rigmanden Henrik Frederiksen lukker Havreholm Slot, men det gennemgår en omfattende renovering. Når slottet genåbner bliver det med en skulpturpark.

HAVREHOLM: Mangemillionæren Henrik Frederiksen har købt Havreholm Slot.

Overtagelsen vil være fra oktober 2018. Herefter vil slottet være lukket i et til to år, mens der gennemføres en omfattende renovering.

– Bygningerne er meget slidte, fortæller Henrik Frederiksen, der nu gentager recepten fra Hotel Bretagne i Hornbæk.

Også her blev hotellet gennemgribende istandsat, inden det genåbnede i 2017.

Synergieffekt

Det er gået godt efter genåbningen af det gamle badehotel i Hornbæk, og det er også en af grundende til, at Henrik Frederiksen nu overtager Havreholm Holm.

– Vi har haft succes og oplever nu, at vi har udlejet alle værelser, siger Henrik Frederiksen.

Med overtagelsen af Havreholm Slot får man flere værelser til rådighed, og det kan også godt være, at Haveholm Slot og Hotel Bretagne vil indgå en i en samlet planlægning.

– Det er det endu for tidligt at sige noget om. Vi er først lige gået i gang, men det er da naturligt, at der kan være nogle synergifordele, siger Henrik Frederiksen.

Han lægger ikke skjul på at ambitionerne for Havreholm Slot er store. Målet er, at det renoverede slot skal kunne trække flere forretninger til området.

Skulpturpark

Havreholm Slot og den 30 tønder land store park og fredsskov skal indrettes som et smukt landsted med topmoderne rammer.

“Kunst og antikviteter vil til den tid yderligere bidrage til det samlede indtryk af et hotel i særklasse”, fortæller Henrik Frederiksen i en pressemeddelelse.

Lige som med Hotel Bretagne arbejder Henrik Frederiksen og hans hustru Susanne Risom sammen som et team omkring restaurering og indretning.

Susanne Risom er uddannet kunsthistoriker og driver ”Galleriet Hornbæk”. Hun har længe ønsket at etablere et permanent udstillingssted til skulpturer i området.

Det ønske føres nu ud i livet. I forbindelse med renoveringen grundlægges der en skulpturpark ved slottet.

Grunden til skulpturparken blev allerede lagt i 1911. Dengang anlagde den daværende ejer af Havreholm Slot en stor park med hjælp fra landskabsarkitekt Erstad-Jørgensen.

Renoveringen af Havreholm Slot bliver uden tvivl bekostelig, men den nye ejer er økonomisk set godt klædt på.

Henrik Frederiksen har skabt sin formue ved salget af Matas. Han har brugt en del af formuen på at udvikle udvalgte danske restauranter og hoteller .

Udover Hotel Bretagne og snart Havreholm Slot ejer han blandt andet Molskroen og Molskroen Strandhotel i Ebeltoft. Han er også ejer af Bernt Hansens Eft., der som luksusværksted blandt andet servicerer eksklusive biler som Rolls Royce, Jaguar og Bentley.

Artiklen sidst ændret: 15. juni 2018 11:28

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018