Klumme: Er det praleri?


Af Helsingør Dagblad

Foto: Torben Sørensen

Tino Jønsson, født i 1967 på det gamle hospital i Fiolgade, helsingoraner, ildsjæl, selvstændig erhvervsdrivende og initiativtager til bl.a. Netværkene Vi samler hele Helsingør, Erhvervsnetværket Helsingør og Hr & Fru Helsingør Netværket. Gift med Pernille, 3 børn, Rebecca og Frederik på 19 og Josephine på 22 år.

Er der for stort et pres på den såkaldte 12-talspige? Har ”hun” det let eller svært? Hvor meget forberedelse ligger der bag? Og hvor meget hjælper forældrene?

Skåner forældrene de unge mennesker, så han/hun ikke skal tænke på noget andet end at læse til eksamen? Eller deltager vedkommende i de daglige hjemlige opgaver, passer sit fritidsjob? Og er den unge ude og nyde livet og socialisere sig?

OG HVAD MED DE UNGE som har det svært, fordi de måske ligefrem ”passer” på sine forældre grundet sygdom, afhængighed eller andre udfordringer? Hvad med dem og deres læsen til eksamen?

Har de overskud til at forberede sig nok til de også kan score høje karakterer, eller er deres energi nødt til at holde fokus andre steder og i andre retninger?

HVORFOR ITALESÆTTELSE JEG NU DETTE TEMA, som jeg jo godt ved er opsat ”sort/hvidt”. Jeg ved jo godt, at der er mere mellem himmel og jord end de udtalelser, der i den kommende tid helt sikkert vil ramme de sociale medier af stærkt motiverede forældre, der skamroser deres ”ikke nok med dygtige” med også smukke og fantastiske ”barn” med deres høje karakter. Det er en glæde, der ofte mistolkes som praleri. Men er det nu også det?

I MIN VERDEN må vi gerne skubbe Janteloven i vandet og tale om succeser, men en succes er vel også, når en ung der har knoklet og kæmpet for sit 4 eller 7-tal, ja eller ligefrem sit 02. Vi kender jo ikke den enkeltes baggrund.

JEG VED GODT, AT ALLE VI FORÆLDRE er stolte og glade, når vores børn klarer sig godt i skolen, og at man gerne vil råbe det til hele verden: Se mit barn, er han/hun ikke bare vidunderlig. Det er jo ganske naturligt for os curlingforældre, som har vores børn som naturligt omdrejningspunkt for vores liv, men lad os nu tænke os om…

Som jeg skrev tidligere, er der jo også rigtig mange unge som knokler for et 02 og som bliver kisteglade for det! Husk også at rose dem for det! Husk også at prale med det. Det kan jo også være det er dit barn, som får 12 i et fag og 02 i et andet. De fleste er jo sådan skruet sammen, at de er rigtig gode til et fag, men knap så gode til et andet.

Jeg vil også gerne rette min opmærksomhed mod alle de tusindvis af unge, som afslutter deres erhvervsuddannelse nu her.

Ja, der er faktisk rigtigt. Det er ikke kun studenter der udklækkes i disse dage. Der kommer masser af dygtige håndværkere, SOSU-assistenter, datamatikere og handelsfolk på gaderne her i juni. Bevares, vi opdager dem jo ikke, for de fleste af dem kører ikke rundt på ladet af en lastbil og bliver tiljublet, men de er der og herfra skal lyde et kæmpe tillykke til jer også.

I er så sandelig også vores fremtid, og jeg håber at jeres forældre også praler med jeres flotte indsats og deler deres stolthed med os andre på Facebook, så vi kan glædes sammen med jer og dem.

Hurra for ungdommen og det er uafhængigt, om du har fået høj eller lav karakter, jeg er sikker på at du indeholder noget unikt og du nok skal få succes i livet med det, du er god til.

Artiklen sidst ændret: 15. juni 2018 11:27

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018