Af Kirsten Moth

Rejseplanen er livsnerven til sommeren på Kystbanen

Informationsmøde i Helsingør i aftes om sommerens sporarbejde på Kystbanen og perioden med indsatte togbusser.

HELSINGØR: Nøglen til at rejse med Kystbanen i sommer, hvad enten man er pendler eller turist, er rejseplanen. Igen denne sommer bliver der på grund af omfattende renovering af Danmarks mest befærdede togstrækning mellem Helsingør og København, indsat togbusser.

Det samme gjorde der sidste sommer, men i de kommende sommeruger er der tale om en endnu større strækning, hvor reparationsarbejdet foregår.

– Nøglen er simpelt hen rejseplanen. Som kunde på Kystbanen skal man kigge på Rejseplanen hele tiden. Ikke blot, når man tager afsted. Og ikke blot hver fjerde time. Man skal kigge meget jævnligt, forklarer pendlertalsmand Michael Randropp.

Kompliceret

Årsagen er, at dette års togbusdrift bliver langt mere kompliceret end den var sidste år, fordi der i år er tale om strækningen fra Helsingør til Hellerup, der bliver lukket af fra lørdag den 30. juni frem til den 12. august. Sidste år var det “kun” fra Helsingør til Rungsted, at man skulle hoppe på togbusserne.

– Det er et godt set up, men man skal bruge rejseplanen. Den bliver livsnerven for os allesammen i sommer, fordi det er et større puslespil, der skal gå op, siger Michael Randropp.

Forberedende plancher

Ved et informationsmøde i går i Toldkammeret stillede DSB op med plancher og masser af information for at forberede de rejsende på sommerens togbusser.

Til trods for, at der netop i øjeblikkeligt er en skarpere kritik af driften på Kystbanen næsten end nogensinde tidligere, så var fremmødet i aftes begrænset.

Lukker om natten

Pendlertalsmanden pointerer, at selv om togbusserne først sættes ind fra lørdag 30. juni, så lukker strækningen allerede fra fredag nat.

– Hvis man har børn, der er på vej hjem fra afslutninger og den slags, så skal man lige sørge for, at de kommer igennem, før der lukkes, siger Michael Randropp.

Artiklen sidst ændret: 2. juli 2018 16:33

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu