Klumme: Bliv bikiniklar


Af Helsingør Dagblad

Emilie Knudsen, 29 år. Kæreste med Daniel. Mor til William på 5 år og Knud på et halvt år. Blogger, debattør, instagrammer, foredragsholder og danseunderviser.

Yes – det lunefulde danske sommervejr har ramt os, og badetøjet skal findes frem, men er du bikiniklar?

Her kommer en række råd:

1) Har du ikke fået aktiveret slankekur i løbet af foråret, fortvivl ikke, nemt! Du stopper bare med at spise nu.

2) Er du bleg? Fortvivl ikke. Club Matas har lige delt et råd om at du kan købe selvbruner hos dem, hvis du ikke vil vinde konkurrencen med ‘’årets blegeste stænger’’.

3) Egentlig bør du bare blive hjemme fra stranden og sidde derhjemme og skamme dig over din krop.

I al fald hvis vi skal tage reklamerne og samfundstendenserne til os… så passer ovenstående råd meget godt.

Den retorik, der er i langt de fleste reklamer, men også diverse delinger på sociale medier, lægger et voldsomt pres på mange kroppe. Uanset kropsform og alder. Badesæson eller ej.

Ikke at trives i sin krop er ikke noget, der kun er forbeholdt sommerperioden, men mange mennesker oplever en større kropslig udfordring om sommeren, da mange ønsker at have mindre tøj på, naturligt nok på grund af de øgede temperaturer.

Hvis du ikke føler dig ‘’bikiniklar’’ eller ikke mærker behov for at lukke din indre strandløve ud, så forstår jeg dig godt. Vi lever et samfund, der gør det pisse hamrende svært at have krop.

Vi befinder os i en tid, hvor vi ser flere bryster på busserne, end vi ser på strandene. Når den udvikling, der er sket, italesættes, gør det det absolut heller ikke nemmere for piger og kvinder at blive mødt med bemærkningen: ‘’høhø ja, det er sgu en skam, at der så ikke er noget godt at kigge på’’.

At reducere en krop til noget, der kun skal kigges på, eller kun gør sig værdig til at modtage solens stråler, hvis den er ‘’bikiniklar’’ er ganske enkelt forkert. Kroppen er ikke skabt til at blive kigget på. Den er skabt til at leve i og at sanse igennem. Over and out.

Hvis du som kvinde har et ønske om at være topløs på stranden, bør du ikke holde dig tilbage af hensyn til ‘’hvad andre tænker’’ eller ‘’min krop er ikke god nok’’. Når jeg vælger at nøgenbade tidligt om morgenen, vinter/sommer sammen med andre, er det ikke i en seksuel kontekst. Vi bader nøgne, fordi det er rarest. Især om vinteren er det virkelig ubehageligt med det kolde badetøj. At ligge eller bade med bikini overdel føles heller ikke super dejligt…

Bar hud kan indgå i så mange forskellige rammesætninger – der INTET har med sex at gøre, og det har jeg virkelig lyst til at minde mennesker om. Offentlig amning og at bade topløs… det er BARE bryster!!!

Du er ikke forkert, hvis du som kvinde eller mand ikke ønsker at tage tøjet af og ligge på stranden. Det valg er dit, fordi det er DIN krop. Derfor bør der også tales pænt til og om den. Det er det hylster, der bærer din sjæl. Sjælen er sårbar, og dit hylster fortjener ikke, at der bliver hevet fat i maveskindet, imens der med bebrejdende stemme siges foran familien: ‘’uiii, denne her kuffert kan jeg ikke være bekendt at slæbe med til Kreta!’’. Krop og sjæl bliver ikke gladere af skæld ud, og du viser samtidig overfor dit barn/dine børn (hvis man har børn), at man bør skælde sin krop ud.

Jeg ønsker for dig, at du vil gå ud og sanse og nyde sommeren igennem din krop, uanset hvor lidt eller hvor meget tøj du har på.

Her kommer mit ultimative råd nummer 1 til at blive bikini-/badebukse-klar: Køb en bikini/et par badebukser og tag det på…. så er du klar.

God sanselig sommer

Kærlig hilsen Emilie Jacobsen

instagram @femmeemilie

Artiklen sidst ændret: 2. juli 2018 16:33

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018