Det nye stadion bliver omkranset af lys og får en sti på toppen af volden omkring stadionanlægget.

Af Asger Lind Krebs

Divisionsforeningen er klar til at slække stadionkrav

Trykkeriloftet, Kundenr. 500319, Ordre 1725167, 25.000 visninger side/logo

Hvis FC Helsingør vender tilbage til Superligaen, ser det ud til, at kommunen kan slippe for at skulle bygge et stort stadion med plads til 10.000 tilskuere. Divisionsforeningen er klar til at slække det upopulære krav. det skriver tipsbladet.dk

HELSINGØR: Helsingør er blot en af flere kommuner, som gennem de senere år har brokket sig over Divisionsforeningens krav til stadioner i Superligaen.

Hidtil har Divisionsforeningen krævet, at hold i Superligaen skal spille på et stadion med plads til mindst 10.000 tilskuere.

Kravet er blevet voldsomt kritiseret af en række kommuner, blandt andet Helsingør, der har skullet vælge mellem at bygge et langt større stadion, end der er tilskuere til, eller risikere tvangsnedrykning.

På dagsordenen

Men nu ser det ud til, at Divisionsforeningen er klar til at slække på det upopulære krav.

Det er Tipsbladet.dk der har fået indsigt i dagsordenen til næste bestyrelsesmøde i Divisionsforeningen. Ifølge tipsbladet.dk indeholder dagsorden et forslag om, at kravet til tilskuerpladser i Superligaen reduceres fra 10.000 til 6.000 tilskuere. Heraf skal 3.000 være siddepladser. Tidligere var kravet 4.000 siddepladser.

– Det er rigtigt, at vi har diskuteret, om man skal revidere kapacitetskravet på Superliga-stadioner. Det er også rigtigt, at det er bestyrelsen, der vedtager ændringer til licensmanualen, men jeg vil ikke kommentere på dagsordener på vores bestyrelsesmøder. Om vi ændrer det, ved jeg ikke, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen til tipsbladet.dk.

Divisionsforeningen holder bestyrelsesmøde på tirsdag.

Utilfredshed i Helsingør

I Helsingør har Divisionsforeningens stadionkrav spillet en central rolle i debatten om at bygge nyt stadion.

Det nuværende stadion lever hverken op til kravene for 1. division eller Superligaen, men kunne moderniseres, så det levede op til 1. divisionskravene.

Men på den nuværende pplacering ville stadion aldrig kunne udvides til 10.000 tilskuere, og det var et af de væsentligste argumenter for, at politikerne hurtigt gik væk fra tanker om at modernisere det eksisterende stadion og i stedet bygge nyt ved Helsingør Hallen.

Her er det besluttet, at bygge et nyt stadion, der lever op til 1. divisionskravene. Derfor får Divisionsforeningens nye linje ikke betydning for Helsingør i første omgang, men skulle FC Helsingør vende tilbage til Superligaen, ser det ud til, at man slipper med en mindre opgradering af stadion end tidligere.

Artiklen sidst ændret: 16. juni 2018 06:38

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Scandlines auto bizz

Job i Nordsjælland

Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu