Af Andreas Mayerhofer

En sejr for sofa-motionisterne

Apperupvej e-mægler 397432 – logo side artikel 40.000 win, Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3

Helsingør Dagblad sendte et hold afsted på fredagens lille triatlon-etape under Ironman-weekenden. Det viste sig at være svært nok at gennemføre for tre…

TRIATLON: I tiden 1 time, 19 minutter og 30 sekunder gennemførte tre repræsentanter for Helsingør Dagblad den lille triatlon-konkurrence. Placeringen i det samlede felt taler vi ikke om, men lad os nøjes med at konstatere, at vi ikke vandt. Men glæden ved at dyrke motion sammen med andre kunne ingen tage fra os.

Josephine svømmer

For at opsummere den her svømmetur, skal vi tilbage til i onsdags. På Dagbladets fællesmøde var der en, der fortalte mig, at jeg blev nødt til at have en våddragt på, når jeg skulle ud på en 400 meter lang svømmetur i havet.

– Det bliver altså en kold tur, hvis du ikke har sådan en på, sagde han.

Jeg tilmeldte mig løbet med tanken om, at det var fire runder i DGI Byens runde bassin i København. Det har jeg da gjort et par gange det sidste års tid – uden de store problemer. Men efter fællesmødet og beskeden om en våddragt var jeg nervøs. Og min nervøsitet blev ikke mindre, da jeg stod der blandt feltets superseje kvinder og mænd, som så – lad os bare sige – mere forberedt ud end mig der på Kulturhavnen.

Efter meget besvær fik jeg dog fat i den våddragt. Og lidt skeptisk over dens virkning hoppede jeg i Øresund. Og hold nu op, det var koldt! Tak våddragt for at holde mig varm. Det blev til både crawl, bryst og rygcrawl, jeg tog i brug for at svømme 400 meter. Ved mål hvor en mand hev mig, blev jeg en lille smule svimmel, men jeg løb dog hele vejen hen til Andreas. Lykkelig over, at det ikke var mig, der skulle bruge 18 kilometer på en saddel.

Andreas cykler

Efter at have klappet Josephine op af vandet efter hendes imponerende svømmetur i åbent hav på kun 10 minutter og 46 sekunder, var det min tur til at cykle. Jeg havde ventet mellem adskillige imponerende racercykler – nogle med disse triatlonstyr, som var min største drøm, da jeg var barn (jeg fik det aldrig, tak far!) og andre bare med saftspændte kæder og gear på deres letvægtsmateriel.

Jeg tænkte ikke, at 18 kilometer ville være det store problem, for det har jeg da cyklet før. Det er godt nok længe siden, for i perioden fra jeg fik kørekort til i dag, er jeg blevet mere fladrøvet af de mange timers bilkørsel. Men af sted det gik, og selvom alle de smarte cykler væltede forbi – jeg blev overhalet af 74 af de øvrige deltagere – var det faktisk en fin oplevelse at traske i pedalerne op langs Strandvejen mod Hellebæk.

Svømning er ikke mig, cykling er som regel kun af nød, og løb gør jeg hovedsgeligt efter busser og bolde, så i sin grundessens er triatlon ikke lige mig. Alligevel var det en fin oplevelse fredag aften. I et perfekt vejr dyrkede jeg motion med en masse andre mennesker, der svedte, prustede og smilede sig gennem cykelruten. Det var en sand fornøjelse, og min tid på 40 minutter og 42 sekunder med en dertilhørende gennemsnitsfart på 26,74 km/t var over forventning. Jeg tænker at den næste kage bliver hentet i en rigtig fin fart.

Et godt råd til alle andre, der tænker at begive sig ud på et cykelløb uanset længde: brug cykelshorts! Det tog ikke fem kilometer, før jeg blev ramt af det, vi i min tid i restarationsbranchen kaldte “tjenerrøv”.

Mads løber

Tynget af presset om ikke at skuffe mine to med-kombattanter, der på dette sene tidspunkt af stævnet allerede havde krænget deres lunger ud, forsøgte jeg at bruge ventetiden til at småtrippe for i det mindste at give et symbolsk indtryk af en atlet, der ventede på at blive sluppet løs.

Fire kilometer ville normalt ikke udgøre en uoverstigelig forhindring, men der har været langt mellem løbeturene i 2018, og det viste sig hurtigt at være svært at bevare værdigheden i selskab med resten af feltet. Til gengæld fik jeg efter 22 minutter og 4 sekunders løb oplevelsen af at tumle udmattet over målstregen i en sejrsrus.

Jeg havde gennemført en mini-triatlon. Næsten helt alene…

Artiklen sidst ændret: 16. juni 2018 06:31

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20

Job i Nordsjælland

Secomondo 500007, 1755712, 15.-20.000  win maj 19/20
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Din særlige pleje 396263, 1754223, 15-20.000 win maj 19/20
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046
Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu