Af Asger Lind Krebs

30.000 festede med jernmænd i Helsingør

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx

25-30.000 tilskuere fulgte med, da 2.800 triatler kastede sig ud i at gennemføre en halv Ironman ved KMD Ironman-stævnet i Helsingør søndag. En amerikaner var første mand over stregen. En australier første kvinde. Stemningen blandt deltagere og tilskuere var i top, og arrangørerne melder om et arrangement, der har kørt efter bogen.

HELSINGØR: Man kan vist roligt sige, at Helsingør var sat på den anden ende søndag.

Her udfordrede 2.800 jernkvinder og -mænd sig selv og hinanden til at gennemføre en halv Ironman ved KMD Ironman 70.3 i Helsingør.

Først skulle deltagerne svømme 1,9 kilometer i Helsingør Havn. Starten var skubbet en time i forhold til tidligere år, så der var allerede godt fyldt med tilskuere omkring havnen, da Kronborgs kanoner blev fyret af, og de første hoppede i vandet klokken 8.50.

90 kilometer cykling

Derefter stod der 90 kilometer cykelløb på programmet. Da der køres på afspærret vej, er det denne del af konkurrencen, der griber mest ind i lokalbefolkningens dagligdag. Der er dog blevet informeret massivt, og man kunne fra morgenstunden se, at flere havde parkeret deres biler uden for ruten.

Arrangørerne havde samtidig udviklet de såkaldte trafiksluser, hvor biler kan krydse ruten, når der ikke er cykelryttere på vejen. Derfor kunne bilerne lukkess mere effektivt igennem end tidligere år, og køerne udviklede sig derfor ikke så voldsomt, som man har set tidligere.

– Når det er en tilbagevendende begivenhed, lærer vi hvert år at gøre det lidt bedre. Vi har sammen med kommunen optimeret på alle processer og ruter. Der vil altid være enkelte lokale udfordringer og nogle, der ikke synes, det her er verdens fedeste ting. Men jeg har ikke oplevet nogle generelle problemer, og jeg synes, at vi har fået løst de udfordringer, der opstod under vejs, siger Thomas Veje Olsen, der er direktør for Ironman Danmark, og dermed øverst ansvarlig for løbets afvikling.

Han er yderst tilfreds med løbets afvikling.

– Det er gået helt fantastisk. Vi har fået mange glade deltagere i mål. Vi har set smilende ansigter over det hele. Dagen har været en fantastisk samling af store præstationer og gode oplevelser.

Kørte i olie

En dramatisk hændelse opstod, da man pludselig opdagede noget spildt dieselolie i krydset ved Danserindebrønden på cykelruten.

Helsingør Kommunes Beredskab fik derfor vældig travlt med at rense vejen, inden første triatlet nåede frem.

– Vi var færdige med at rense vejen, 10 minutter før første atlet nåede frem, så det var lidt snert. Vi overvejede kortvarigt, om vi skulle ændre ruten, men vurderede, at vi godt kunne nå det, siger beredskabsinspektør Henrik Dippel.

Man antager, at det var en bil, der har kørt på vejen, efter den var blevet afspærret, og har trukket et spor af dieselolie efter sig.

Fed rute

Morten Holstein Pehrson fra Greve deltog for første gang ved stævnet i Helsingør.

Han er ivrig triatlet og har gennemført både halve og hele Ironman steder som Barcelona, Miami og Mallorca. Alligevel kan Helsingør godt imponere.

– Det var skide godt. Alt fungerede. Jeg har slet ikke noget dårligt sige. det var fedt at løbe rundt om Kronborg og rundt i byen.

Han var kørt fra Greve tidligt søndag morgen og vendte snuden hjemad, da stævnet var vel overstået.

Mad på skinner

Inden var han – som de øvrige atleter – blevet bespist på Værftets Madmarked.

Her var der blevet arbejdet på højtryk for at have maden klar til de 2.800 deltagere, når de kom i mål. De fik hver en polet, som kunne bruges til et lmåltid ved en af madmarkedets 13 madvogne.

– Det er gået fantastisk. det har kørt helt gnidningsfrit. Alle gæster er glade og mætte, og vi har fået ros fra Ironman. der er ikke en finger at sætte på noget, fortæller Gry Brix fra Værftets Madmarked, da de fleste af deltagerne havde fået deres mad.

Folkefest

De umiddelbare vurderinger lyder på, at 25-30.000 mennesker var mødt op langs ruten for at heppe på deltagerne. og det gjorde indtryk på den kvindelige vinder, Melissa Hauschildt fra Australien.

– Tilskuerne i Danmark er noget helt særligt og helt anderledes end triatlontilskuere andre steder. Jeg så mange på hele ruten hele dagen. Jeg føler jeg stadigvæk har jetlag oven på al den larm og opbakning.

Vagtchefen hos Nordsjællands politi melder om en fredelig dag, hvor der var nogle der ringede ind på grund af afspærringerne, men hvor problemerne blev løst i mindelighed.

Artiklen sidst ændret: 19. juni 2018 11:02

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 top

Job i Nordsjælland

Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485
Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu