(foto: Lars Johannessen)

Af Asger Lind Krebs

Tærsbøl frygter mangel på sengepladser

SUNDHED: Er 570 sengepladser på det nye “supersygehus” i Hillerød nok til at dække behovet i Nordsjælland, hvor befolkningen bliver ældre og ældre og lever længere og længere?

Svaret afhænger af, hvem man spørger. Men Per Tærsbøl har fulgt byggeriet længe, og han er ikke tryg.

– Jeg har hele tiden haft en bekymring for, om der er sengepladser nok. Jeg er ikke fagperson, men allerede inden man skar 90 sengepladser ud af projektet, fik vi at vide, at man var lidt bekymrede for, om man lavede for få sengepladser, siger Per Tærsbøl, der er formand for den politiske følgegruppe for Nyt hospital Nordsjælland.

Under to dage på hospitalet

Ifølge administrationens beregninger skal patienter på det nye sygehus i gennemsnit være indlagt 1,97 dage. Ingen andre af de nye “supersygehuse” har lagt så lavt et gennemsnit til grund for deres beregninger.

– Jeg har det rigtig skidt med, at der er lavet så optimistisk en tidsvurdering. Vi har færrest liggedage samtidig med, at vi i Nordsjælland nok har den ældste befolkning i Danmark. Det er fint, folk lever længere, men det får mig i endnu højere grad til at tro, at vi får problemer med sengekapaciteten.

Ifølge Per Tærsbøl kan for lav sengekapacitet få store konsekvenser.

– Det må ikke blive sådan, at man spekulerer i at få patienterne hurtigst muligt ud af hospitalet, fordi man mangler plads. Derfor er sengepladser så vigtige.

Per Tærsbøl har selv det forslag, at man ikke lukker Frederikssund Sygehus, før det nye hospital i Hillerød er helt oppe at køre, og man har set, at kapaciteten er tilstrækkelig.

– Jeg tror ikke på, at antallet af liggedage falder så drastisk. Derfor tror jeg, at Frederikssund Sygehus kommer til at bestå i en eller anden form, måske som en slags mellemting mellem sundhedshus og sygehus. Og der kommer også sengepladser på sundhedshuset i Helsingør, siger Per Tærsbøl.

Artiklen sidst ændret: 19. juni 2018 11:02

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu