Beboere frygter for farten på Gurrevej


Af Niels Berg

Julie Gaardbo hanker op i børnene Dante på syv, Gudrun og Solbjørn begge på fem uden for hjemmet og under en krydsning af Gurrevej, hvor de mener at der bliver alt for hurtigt.?(Foto: Lars Johannessen)

Selv om ulykkesstatistikken og fartmålingerne på Gurrevej i Gurre ikke er alarmerende, er en familiefar rasende over manglende indsats mod farten på vejen.

GURREVEJ: En familiefar på Gurrevej har flere gange rettet henvendelse til medlemmerne af Sikkerhedsrådet i Helsingør Kommune for at, som han betegner det, “ruske op i deres evne til at handle”.

Det handler om farten på Gurrevej i særdeleshed stykket fra Klostermosevej mod vest de steder, hvor hastighedsgrænsen er på 40 kilometer i timen.

– Det er der meget få bilister, der overholder. Som far til tre små børn er det meget skræmmende, skriver Jesper Graugaard blandt andet til Helsingør Dagblad.

Han føler sig “totalt svigtet fra politisk side”.

Ikke desto mindre bliver hans indsigelser nu taget op i kommunens Trafiksikkerhedsråd.

Men ifølge formanden for rådet Christian Holm Donatzky, så viser hverken fartmålinger og ulykkesstatistikken på strækningen alarmerende tilstande.

Ingen vanvidsbilister

– Der bliver kørt hurtigere end tilladt, og det gør der overalt i kommunen, men målingerne fra Gurrevej viser ikke, at vejen er plaget af vanvidsbilister. Siden vejen blev til en såkaldt 1 til 2-vej har ulykkesstatistikken da også vist, at der “kun” har været to uheld på fem år. I det ene kom en person lettere til skade, fortæller han.

Den tilskadekomne var en motorcyklist og altså ikke en af vejens beboere.

– Men to uheld er to for meget, så derfor tager vi henvendelsen alvorligt, og det er vores plan at invitere en bredere kreds af beboere langs vejen til et fællesmøde, så vi kan diskutere, hvad der kan gøres for at skabe mere trafikal tryghed, siger Christian Holm Donatzky.

Lyder hurtigere end det er

Ifølge en embedskvinde i center for trafik og grønne områder er der også delte meninger om farten på vejen. Der er andre beboere langs vejen, som ikke synes farten udgør noget problem, og mange gange lyder det som om der bliver kørt for hurtigt, selv om det ikke er tilfældet, hedder det.

Det stemmer dog ikke specielt godt med beboerens oplevelser

– Personligt er jeg blevet truet af bilister, fordi jeg peger på 40/Km skiltet, når de kører forbi. Et af mine børn har været tæt på, at blive kørt ned, og det er ikke ualmindeligt, at der ræses igennem med 60-80 km/t på en vej, hvor man må køre langsommere end på en normal villa/parcelhusvej.

– Og tilmed en vej, hvor der ikke er fortov og ingen cykelsti der kan sikre den langsomme trafik, siger han Jesper Graugaard.

– Jeg negligerer ikke problemet, for farten er et problem over hele kommunen, og der er altid flere ting man kan gøre, siger trafiksikkerhedsrådsformanden.

– Men hvis politiets ATK-vogne for eksempel skal køres i stilling skal de have et sted at være og det kan være svært at finde. Flere bump vil til gengæld give mere støj, så der er mange ting vi skal diskutere, og det vil vi gøre, lyder det fra Donatzky.

Artiklen sidst ændret: 20. juni 2018 13:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018