Af Jacob Henriques

Klumme: Minderne har man da lov at ha

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634

Lyden af summende bier og myg lyder i al sin stilhed i denne sommertid, når vi bevæger os i skoven, haven, eller når vi ligger og lige skal til at lukke øjnene for natten.

En dum og irriterende lyd, som vi helst er foruden. Men især minderne fra disse små finurlige insekter, som giver kløe og svier, er vi gerne foruden. Og så sidder man der og slår efter dem, og vil helst have dem væk fra sin komfortzone.

Men hvad gør man, når det, der ikke nødvendigvis svier, men giver dumme lyde. Og så i stereo. Ja, så lytter man en ekstra gang og tænker, hvad nytte er det nu til. Lydene i stereo kommer nemlig fra en noget større insektagtig maskine. En makulator eller rettere to. Placeret i hver sin ende af kontorgangen på Stubben.

For i disse så herlige sommertider er plagen af myg ikke det eneste vi omgiver os med på Stubben eller andre steder i dette land. Nej, en anden slags plage GDPR eller Persondataforordningen blev den 25. maj også et must hos os. Vi måtte tænke på, hvilke data vi havde liggende hvor og hvordan.

Var det data, som skulle have titlen ”Need to have” eller ”Nice to have”. Og egentlig tænke vi vel, at vi i vores lille virksomhed, hvor man kommer anonymt og, hvor vi har så få oplysninger og data som muligt, slet ikke behøvede at være bekymrede for denne ”store skrummel” af en opgave

Og så alligevel var der da et par eksemplar, som krævede at blive makuleret. Men da det er levende mennesker og ikke flyvende insekter, som vi gerne rammer hårdt og brutalt til døden os skiller, så sad vi pludselig der med snart det ene minde snart det andet minde.

Alle mennesker som har en fantastisk historie at fortælle. Mennesker som for mange andre er alt for meget og laver alt for meget uro i vores by. Mennesker som på godt og ondt har fyldt så meget i vores hverdag og sammen med os, og som man har ondt af at skulle makulere væk, bare sådan.

Men ”Nice to have” og nostalgi er ikke EU venlig, så væk er alle de ark og notater, som ikke krævede et ”Need to have”. Faktisk er vi blevet så dokumentfattige, at det fornemmes helt trist ikke at kunne lukke skuffen op og kigge tilbage på de mange ord og vendinger, som rammer os dybt, og som fortæller så meget om de mennesker vi har med at gøre. Og som gør dem uerstattelige.

Som da jeg lørdag den 9. juni sagde et sidste farvel til den gamle torveinspektør fra Kapellet. Heldigvis havde alle hans gode og kærlige ord printet sig så dybt i mit hjerte, at der ingen behov var for at makulere. Men kun tænke på alle de gode minder og de mange Mariannebolcher, som vi fik så mange af, os der var i hans komfortzone og kunne nyde hver og en.

Vi er blevet et menneskeliv fattigere. Men minderne har vi da lov at have, som vi sang. Så måske vi i stedet for bekymringerne om GDPR og mange andre EU forordninger hellere skulle bruge det liv, vi er givet til at nyde hverdagen med eller uden myg og andre plager. Og tænke over, ”at livet det er livet værd”, som salmedigter Jens Rosendal så smukt skriver. Fortsat god sommer. (GDPR

Artiklen sidst ændret: 21. juni 2018 11:08

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Stengade apotek 68802 15-20.000 win juli 19/20 1757905, solcreme 4/7-1/9 19

Job i Nordsjælland

Øresundsakvariet april 19/20 10-15.000 win  1752510
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Sørensen Byg. 501385 ordre 1757541 15.000 win juni 19/20
Din særlige pleje 396263, 1754223, 15-20.000 win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu