Simon og vennerne i "Love, Simon". Han bliver tvunget ud af skabet i en film, der heldigvis ikke skaber sig. (PR-foto)

Af Jesper Munch Nielsen

Anmeldelse: Ungdomskomedie med hjerte

Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo

ANMELDELSE: Simon er som 17-årige er flest – altså i amerikanske film i hvert fald. Han er forvirret over det meste, tæt forbundet med sine venner, fuld af hemmeligheder, fortvivlet og forelsket.

På den led skiller den premiereaktuelle romantiske ungsdomskomedie “Love, Simon” sig ikke ud, men filmen scorer dog højere karakterer end normalt for genren, fordi den er lidt bedre skrevet og har lidt flere nuancer.

Hollywood fladmaser

Det er dog ikke manuskriptets kvalitet alene, der også gør, at “Love, Simon” vil blive husket langt længere, end tilbud på denne genre-hylden plejer at blive husket.

Nej, “Love, Simon” er havnet i Hollywoods selvglade historiebøger, fordi det er den første ungdomskomedie fra et stort studie, der har en homoseksuel person som omdrejningspunkt.

Når man ved, hvordan Hollywood med dollartegn i øjnene og hang til at gå efter laveste, billigste fællesnævner kan fladmase selv de bedste intentioner, så ved man også, at “Love, Simon” kunne være endt med at være en virkelig skidt romantisk ungdomskomedie. Det er overraskende nok ikke tilfældet, for “Love, Simon” er grundlæggende en velfungerende, sjov og smart komedie, og den gør ikke et stort nummer ud af hovedpersonens seksualitet.

Simon er dog en kende presset over og utilfreds med, at hele skolen og hans familie er tilskuere til, at han bliver tvunget ud af skabet. Meget forståeligt.

Han er også både oppe og nede på, at hans digitale og ligeledes homoseksuelle penneven, soulmate og måske kommende kæreste fra samme skole holder sin identitet hemmelig.

Ualmindeligt almindelig

“Love, Simon” overskrider ingen grænser. Det er god smag, hvilket måske er lidt glat, men samtidig er filmen på en eller anden måde en landevinding, fordi den er så mainstream, som tilfældet er. Simons almindelighed er ualmindelig, kan man sige.

Jeg var godt underholdt hele vejen igennem. Instruktøren Greg Berlanti har styr på sin historie og et par friske overraskelser i ærmet, når vi lader Simons fantasi styre løjerne.

Nick Robinson er glimrende som Simon. Også når filmen med rimelig stor succes af og til lader sårbarheden og ensomheden komme helt frem til overfladen. Filmen er rørende på de rigtige tidspunkter.

De fleste biroller er godt skrevet og godt besat – både blandt de unge og de voksne. Jeg når dog at blive træt af de irriterende mobbe-knægt på highschool’en, af en overkæk lærer og af Simons afpresser, men jeg bliver ikke træt af “Love, Simon”.

Artiklen sidst ændret: 21. juni 2018 11:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side. ny jan 19
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu