Indtil slagtøjet er båret over til Elværket, må elever og lærere posere med skraldespande i stedet. (Foto: Lars Johannessen)

Af Victor Kuhlman

Musikskolens elever slår til på Elværket

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger side

I morgen holder Musik­skolens Slagtøjsensemble koncert.

HELSINGØR:- Det bliver helt vildt sjovt at prøve at optræde på Elværket for første gang, siger Markus Børner, der er 14 år og går i syvende klasse Hellebækskolen.

Derudover elsker han at spille trommer, og det er lige præcis trommer og andre slagtøj, der er udgangspunktet for den koncert som Helsingør musikskol har arrangeret i samarbejde med Elværket.

13 elever fra musikskolen skal sammen fremføre en minimalistisk koncert, hvor gentagelser og ekkoer er i fokus.

Til eksamen mandag

En af de andre elever, som skal være med til koncerten er 15-årige Marcus Garmo, som er niendeklasses elev på Hellebækskolen.

- Jeg er jo vant til at spille rockmusik og masser af det, så det er virkelig en anden verden for mig det her, men det er kun fedt. Det er sjovt at udfordre sig selv, og man er da lidt nervøs lige nu, men jeg er helt sikker på, at det kommer til at være en god koncert fredag.

- Jeg håber, at jeg kan blive ved med at lave musik, og det er helt sikkert også en kæmpe drøm for mig. Lige nu er jeg i gang med at undersøge mulighederne for, at søge nogle sponsorater, så jeg kan blive endnu bedre. Mit liv er lidt presset for tiden, for jeg skal også til eksamen på mandag i idræt. Lige nu er det vigtigste koncerten, for jeg er sikker på, at jeg nok skal klare min eksamen godt, siger Marcus Garmo.

Det er Helsingør Musikskoles Slagtøjsensemble, der skal optræde, som er en blanding af elever fra skolen, Helsingør MGK og de dertilhørende lærere.

Samarbejde på tværs

Hovedarkitekten bag koncerten er Mads Andersen, som er underviser på Helsingør Musikskole.

- Det her er jo kulminationen på syv års arbejde for mig. Man skal komme ned og opleve musikkens allermest universelle tonesprog, nemlig slagtøjet, og så lover jeg, at man får en god koncertoplevelse. Det er virkelig en oplevelse både visuelt og auditivt, og jeg kan bedst forklare denne her musikgenre ved at lave en sammenligning, og her plejer jeg at bruge et ansigt.

- Kigger man på et ansigt, kan det nemlig være svært at afkode, om det er glad eller surt, hvis man ikke kan se munden.

- Det er den lille ændring i ansigtet, der forklarer humøret, og det samme kan man sige om vores musik.

- Det kan være den samme gentagende rytme man hører, indtil en lille ændring, ændrer hele musikken og oplevelsen. Det er teknisk svært, og derfor er det heldigt, at vi har så mange dygtige musikere med.

- Vi spiller to gange 40 minutter på ekstremt højt niveau, og jeg håber da, at så mange som muligt kunne tænke sig at komme ned og overgive sig til musikken. siger Mads Andersen.

På elværket er de glade for at få besøg fra Musikskolen, da de altid vil være med til at støtte lokale initiativer inden for musik.

- Det er så vigtigt at vi kan samarbejde på tværs af institutionerne, så selvfølgelig skal de kommer her og selvfølgelig skal det være gratis. Vi vil gerne være med til at sprede god musik i Helsingør, siger Casper Skovgaard fra Elværket.

Koncerten er i morgen 22. juni klokken 20.00 til 21.30 på elværkets store scene. Der er fri entré.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 16. juli 2018 18:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem  Visninger pr. md. 25.000 delt i 2 mat. Vin logo og top. Gin sky og side
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu