Af Victor Kuhlman

Nyt vandlaboratorium gør det muligt at gå op opdagelse i det hav vi er omgivet af

Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 side artikel

Øresundsakvariets nyeste attraktion blev indviet fredag.

HELSINGØR: – Et laboratorium er et sted, hvor der laves naturvidenskabelige eller tekniske undersøgelser og forskning, så navnet er måske lidt misvisende, men vi er virkelig glade for, at vi endelig kan åbne vores vandlaboratorium, siger Jens Peder Jeppesen, der er akvarie- og museumschef på Øresundsakvariet.

Klokken 13.00 fredag var omkring 50 mennesker mødt op til Indvielsen af det nye laboratorium, der ligger i Nordhavnen, og som har været flere år undervejs.

– Vi vil med Vandlaboratoriet på en helt ny måde vise de besøgende på havnen og Øresundsakvariet det fantastiske liv i Øresund og de danske havområder generelt, og vi vil inspirere til, hvordan man selv kan gå på opdagelse i havet.

– Det nyskabende Vandlaboratorium vil blive en vigtig brik i Øresundsakvariets fortsatte formidlingsmæssige udvikling, og vi får mulighed for at lave enestående udendørs formidling af havet for de mange forskellige mennesker gæstende Helsingør, siger Jens Peder Jeppesen.

Styrker positionen

Vandlaboratoriet har kostet omkring 5 millioner kroner og er finasieret af Nordea-fonden, Helsingør Kommune og Friluftsrådet.

– Med Vandlaboratoriet og den nye promenade i Nordhavnen har Helsingør yderligere styrket sin position som en moderne og attraktiv turistdestination. Samtidig bliver stedet en fantastisk mulighed for alle, der bor omkring Øresund for at gå på opdagelse i den fantastiske og forunderlige liv, der findes i det hav, vi til dagligt er omgivet af.

– Jeg er glad for, at vores skolebørn i kommunen nu får muligheden for, at se, føle og røre ved vores unikke sund, siger Benedikte Kiær.

Øresundsakvariet har omkring 50.000 besøgende om året, og Jens Peder Jeppesen vil gøre sit for, at der kommer flere i fremtiden.

Vil gerne være større

– Jeg er virkelig glad, og det er en kæmpe sten, der bliver flyttet fra mit hjerte, at vi har fået det er projekt op at køre.

– Der var perioder, hvor jeg frygtede, at det ikke kunne lade sig gøre, fordi det er sværere at lave end kunstig Øresundsbund, end man lige tror.

– Resultatet er virkelig blevet godt, men det er samtidig et sted, som kan udvikle sig.

– Øresund er så unikt med sit brakvand, så der er nogle dyr, som lever tæt ved kysten, og andre dyr, der lever længere ude i sundet, hvor saltbalancen er anderledes.

– Jeg ville elske, hvis vi en dag kunne lægge et kabel ud til midt i Øresund, så vi kunne have søstjerner, eremitkrebs og andre fisketyper herinde ved laboratoriet, som vi ikke har mulighed for i dag. Min helt store drøm er, at vi får lov til at bygge et stort akvarie på den tomme grund, der ligger tæt ved Øresundsakvariet.

– Det er en lang proces, men Øresund med dets dyreliv er så unikt, at man ville kunne fylde en bygning på størrelse med Den Blå Planet med dem.

– Vi kunne lave store akvarier, hvor der kunne være sildestimer og andre større fisk, som jo er så historisk vigtige for vores område, siger Jens Peder Jeppesen.

Artiklen sidst ændret: 25. juni 2018 11:28

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Job i Nordsjælland

Malerfirmaet Nordkysten side+logo 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side
Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem  Visninger pr. md. 25.000 delt i 2 mat. Vin logo og top. Gin sky og side
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Scandlines auto bizz

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu