Af Kirsten Moth

Troels Kløvedal: Nordkaperen får hjemmehavn i Helsingør

Rasmus Ebbe 388428 1723690 logo 25.000 win win 19/4 18-april 19

Næste gang Troels Kløvedals berømte skib, Nordkaperen, vender hjem til Danmark, kommer den til at ligge i Helsingør Havn. Formand for martimt værksted Hal 16 i Helsingør, Nicolai Juel Vædele, er en af arvtagerne til Nordkaperen.

HELSINGØR: Når den berømte forfatter og eventyrer Troels Kløvedals lige så kendte skib, Nordkaperen, næste gang kommer til Danmark, så får den hjemmehavn i Helsingør.

Det fortæller Troels Kløvedal i en mail til Helsingør Dagblad, som han trods tiltagende svaghed som følge af sin muskelsvindsygdom ALS, har skrevet til Helsingør Dagblads journalist. Læs hovedparten af Troels Kløvedals svar her på siderne.

Nordkaperen har haft hjemmehavn i Ebeltoft, i nærheden af, hvor Troels Kløvedal bor.

Nordkaperen er lige nu i Indonesien, hvor den er på bedding. Senere på sommeren påmønstrer Nicolai Juel Vædele, formand for det maritime åbne værksted Hal 16 i Helsingør, i Sydøstasien med sin familie for at sejle med Nordkaperen i en periode.

I sit svar til HD understreger Troels Kløvedal indholdet i sit testamente, hvor det fremgår, at hans fem børn samt 10 dygtige unge styrmænd og -kvinder arver Nordkaperen. Hal 16-formand Nicolai Juel Vædele er en af de 10 arvtagere i fonden, som Kløvedal har skabt på grund af sin uhelbredelige sygdom.

I Kløvedals seneste eringdringsbog "Alle mine morgener på jorden" skriver han blandt andet dette om sin testamentering af Nordkaperen:

- Midt i al denne skønhed og efter 50 år ombord på Nordkaperen har jeg slugt ankeret, som de gamle kaptajner sagde, når de gik i land. Jeg har testamenteret skibet til mine fem børn og ti unge styrmænd og -kvinder, som allesammen har lånt Nordkaperen i en længere periode og kan gå lige ombord og sejle den. Min ven, advokat Knud Foldschack, har skruet en fond sammen omkring skibet, og vi fandt pudsigt nok ud af, at vi har en fælles oldefar.

Nicolai Juel Vædele omtalte forleden i Helsingør Dagblad sin tætte relation til Troels Kløvedal, da det blev offentliggjort, at en stor udstilling om Troels Kløvedal kommer til M/S Museet for Søfart i Helsingør udover på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

- Han er min helt store inspirator. Lysten til at sejle og til eventyr har altid ligget i mig. Og det var ved at læse Kløvedals bøger, at jeg kom ud at sejle, har Nicolai Juel Vædele tidligere sagt til HD.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 25. juni 2018 11:22

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Tagsjakket side+logo 26/3 18-31/3 19 win win 1721578
Skydeselskabet Kunde nr. 373553 Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu