Næstformand i bevillingsnævnet, Jens Bertram, fortæller, at der skal strammes op på behandlingen af bevillingssager i Helsingør Kommune. (Foto: Lars Johannessen)

Af Asger Lind Krebs

Udvalgsformand om nye stadion-krav: Vi kan ikke gøre det om nu

Cahetu 395194 1723549 logo 25.000 win win 18/4 18-april 19

Havde divisionsforeningen for tre år siden givet mulighed for at bygge Superliga-stadion med 6.000 tilskuerpladser, havde Helsingør Kommune nok valgt det. Det erkender Jens Bertram, formand for kommunens idræts- og fritidsudvalg, som afviser, at planerne kan laves om nu.

NYT STADION: På torsdag er der første spadestik på Helsingørs nye fodboldstadion.

Et stadion der bygges til Divisionsforeningens krav til stadioner i 1. Division. 4.000 tilskuere hvoraf 350 er overdækkede siddepladser. Et stadion der er designet til at kunne udvides til 10.000 tilskuere, hvilket hidtil har været Divisionsforeningens ufravigelige krav til Superliga-stadioner.

Nu revideres kravene dog, så klubberne fra 2019 “blot” skal kunne mønstre et stadion med plads til 6.000 tilskuere

Her skal 4000 være siddepladser, og samtidig gælder det nye krav kun for “lukkede stadioner”. Her menes stadioner, der har fire sammenhængende tribuner med overdækning på alle fire.

Helsingør Dagblad har spurgt Jens Bertram, formand for idræts- og fritidsudvalg, hvilke perspektiver, der åbner sig med Divisionsforeningens nye beslutning.

– Vi har bedt vores administration og projektleder om at finde ud af, om vi kan gøre brug af det nye krav og hvordan. Udfordringen er, at hvis vi nøjes med 6.000 tilskuere , skal vi bygge fire overdækkede tribuner. Jeg har ikke en kinamands chance for at vurdere, om det er muligt, men som udgangspunkt er det dejligt, at Divisionsforeningen har rykket sig. Om vi får mulighed for at få glæde af det, er for tidligt at sige, hvis vi overhovedet beslutter at udbygge stadion.

Hvis FC Helsingør atter rykker op i Superligaen. Hvilken model ville du så vælge, hvis du frit kunne vælge mellem Divisionsforeningens to modeller?

– Så ville jeg helst have det med 6.000 og overdækket hele vejen rundt. Det ville også gøre noget ved støjniveauet, som også er et af kritikpunkterne ved det nye stadion. Jeg har også stået på stadion i regnvejr og er blevet våd, så det taler også for overdækning hele vejen rundt.

Divisionsforeningen fjerner samtidig muligheden for at få dispensation for stadionkravene. Kan det blive et problem i Helsingør?

– Når vi bygger det nye stadion, går vi samtidig i gang med lokalplanen for en udvidelse til Superligastadion. Så hvis der på et tidspunkt er et fletal, som ønsker at bygge at større stadion, skal det ikke afvente lokalplansprocessen. Men om det kan nås på en sommer, ved jeg ikke. Timingen er sindssyg svær. Hvis vi skal opgradere stadion, skal det indlægges i budgettet. Og jeg kan godt sige, at det kommer ikke med i budgettet for 2019. Hvis vi så står i sommeren 2019, og FC Helsingør er rykket op i Superligaen, Skal stadion udvides, uden at der er afsat budget til det. Det kan man gøre, hvis der er politisk flertal for det, men det er ikke let.

Kan man sige, at Divisionsforeningens beslutning ikke udviser stor forståelse for kommunernes økonomi og budgetlægning?

– Jeg tror, man skal se det som et klart signal fra Divisionsforeningen om, at hvis man har ambitioner om at spille i Superligaen, kan man lige så godt bygge et Superliga-stadion med det samme.

Men det signal har I ikke valgt at lytte til?

– Det er ikke en mulighed nu. Hvis vi havde fået den her mulighed med 6.000 pladser for tre år siden, havde vi nok gjort det. Men vi kan ikke stoppe op nu. Så ville vi kigge lige ind i et monster-erstatningskrav. Det er slet ikke en mulighed, vi diskuterer. Det vi gør nu, er det, vi har besluttet for længe siden. Vi bygger et stadion til 1. division. Samtidig udarbejder vi en lokalplan for en udvidelse, så muligheden er der, hvis der en dag er politisk flertal for at bygge et Superliga-stadion.

Artiklen sidst ændret: 25. juni 2018 11:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Job i Nordsjælland

Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
Smoke n Steam  logo  384849 1723552 25.000 win win 18/4 18- april 19
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu