Osama Akharraz spillede to hele kampe for FC Helsingør i Superliga-sæsonen. Den ene mod FCK, hvor FCH tabte 0-4. Faktisk tabte FCH alle Superliga-kampe, hvor Akharraz deltog. ?(Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Flop siger farvel til FC Helsingør

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side

Osama Akharraz forlader FC Helsingør efter en sæson, hvor han aldrig fik bidt sig fast på Superligaholdet. Offensiv-spilleren tager ikke med i 1. division. Daniel Stückler skal også finde en ny klub.

FODBOLD: Hvis man kigger værdi for pengene, så har Osama Akharraz ikke leveret som håbet i FC Helsingør.

Han kom på sommervinduets sidste dag i 2017 som erstatning for André Riel. Den opgave løftede den tidligere Brøndby-, AGF- og Viborg-spiller aldrig.

Både direktør og cheftræner pakker beskrivelsen af Akharraz’ tid i klubben ind i forholdsvis pæne ord, men de skjuler ikke, at det ikke har været godt nok.

– Vi må sige, at vi ikke har fået det ud af Osama, som vi havde håbet. Havde det været tilfældet, så havde vi forsøgt at beholde ham, men det har ikke været tilfældet. Vi har vurderet, at det er bedst, at samarbejdet slutter her.

0 mål, 0 assist, 0 point

Osama Akharraz blev ansat 31. august i fjor, da der var spillet syv runder. I de følgende 29 kampe frem til nedrykningen var en realitet i slutningen af maj, spillede han syv kampe. Kun to gange blev det til 90 minutter, har leverede nul mål, nul assist, og FC Helsingør tabte alle de opgør i landets bedste række, hvor Akharraz var på banen.

– Det har ikke været godt nok. Det er der ingen grund til at skjule. Kigger man tilbage, så var det et fejlskud, for Osama blev hentet ind for at være en del af startformationen, og det blev han aldrig. Vi havde meget kort tid til at beslutte os, da André Riel blev solgt til AGF, så vi fik ikke skabt et ordentligt billede af Osamas tilstand i forhold til at træde ind på vores hold som en afgørende faktor, siger cheftræner Christian Lønstrup.

Mistede troen på Osama

Han tager selv en del af skylden, ligesom timingen ikke var god.

– Fysisk var han ikke klar til en rolle, da vi hentede ham, hvilket vi troede. Der var nogle efterveer fra en alvorlig knæskade, der stadig nagede ham. Samtidig kom han lige op til “sorte september”, hvor vi fik elendige resultater i en lang periode. Osama fik chancen i nogle af de kampe, men løftede ikke spillet, og det var en skidt start, siger Lønstrup.

– Med tiden mistede jeg også lidt troen på, at han kunne være nøglen for os, og da vi slog over og satsede på fysikken i løbet af foråret, var der ikke meget plads til ham. Vi formåede ikke at bygge ham godt nok op og flytte ham, og dt er mit ansvar, og det lykkedes bare ikke, siger Christian Lønstrup.

Stückler også væk

Det blev til vældig mange minutter på bænken for Akharraz, der kom til klubben med en formodning om en masse spilletid. Han har derfor også været træt af situationen, men uden at skabe splid.

– Der har ikke været noget ballade med ham, og som person er han fin at have i truppen. Vi har haft en god dialog om tingene, men vi fik bare aldrig det gode partnerskab, desværre. For han var en spiller, vi satsede midler på, forklarer Lønstrup.

Janus Kyhl siger også farvel med et ønske om god vind i karrieren.

– At det ikke lykkedes at slå igennem hos os ændrer ikke på, at Osama er en god fyr, som jeg på det personlige plan kun har godt at sige om. Vi er ærgerlige over, at det ikke blev til mere, og sådan er jeg sikker på, at Osama også har det, men sådan er sporten engang imellem, siger direktøren.

Vil du betegne Osama Akharraz som et flop?

– Det er ikke min opgave. Det lader jeg journalisterne om at vurdere, siger direktøren med et skævt smil.

Det lykkedes i går ikke Helsingør Dagblad at få kontakt til Osama Akharraz.

Angriberen Daniel Stückler får heller ikke forlænget sin aftale med FC Helsingør.

– Det giver ikke mening, at han sidder på vores bænk og kigger. Lige nu har vi Nicolas Mortensen, Douglas Ferreira og hjemvendte Pierre Larsen, så der er ikke udsigt til så meget spilletid, siger Lønstrup.

Daniel Stückler fik heller ikke scoret i FCH-trøjen, men han leverede dog en enkelt assist i sejren over Lyngby tilbage i december.

Artiklen sidst ændret: 26. juni 2018 09:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 top

Job i Nordsjælland

Skydeselskabet  Kunde nr. 373553  Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo
rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19 nyt top 20/12

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu