Osama Akharraz spillede to hele kampe for FC Helsingør i Superliga-sæsonen. Den ene mod FCK, hvor FCH tabte 0-4. Faktisk tabte FCH alle Superliga-kampe, hvor Akharraz deltog. ?(Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Flop siger farvel til FC Helsingør

Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 side

Osama Akharraz forlader FC Helsingør efter en sæson, hvor han aldrig fik bidt sig fast på Superligaholdet. Offensiv-spilleren tager ikke med i 1. division. Daniel Stückler skal også finde en ny klub.

FODBOLD: Hvis man kigger værdi for pengene, så har Osama Akharraz ikke leveret som håbet i FC Helsingør.

Han kom på sommervinduets sidste dag i 2017 som erstatning for André Riel. Den opgave løftede den tidligere Brøndby-, AGF- og Viborg-spiller aldrig.

Både direktør og cheftræner pakker beskrivelsen af Akharraz' tid i klubben ind i forholdsvis pæne ord, men de skjuler ikke, at det ikke har været godt nok.

- Vi må sige, at vi ikke har fået det ud af Osama, som vi havde håbet. Havde det været tilfældet, så havde vi forsøgt at beholde ham, men det har ikke været tilfældet. Vi har vurderet, at det er bedst, at samarbejdet slutter her.

0 mål, 0 assist, 0 point

Osama Akharraz blev ansat 31. august i fjor, da der var spillet syv runder. I de følgende 29 kampe frem til nedrykningen var en realitet i slutningen af maj, spillede han syv kampe. Kun to gange blev det til 90 minutter, har leverede nul mål, nul assist, og FC Helsingør tabte alle de opgør i landets bedste række, hvor Akharraz var på banen.

- Det har ikke været godt nok. Det er der ingen grund til at skjule. Kigger man tilbage, så var det et fejlskud, for Osama blev hentet ind for at være en del af startformationen, og det blev han aldrig. Vi havde meget kort tid til at beslutte os, da André Riel blev solgt til AGF, så vi fik ikke skabt et ordentligt billede af Osamas tilstand i forhold til at træde ind på vores hold som en afgørende faktor, siger cheftræner Christian Lønstrup.

Mistede troen på Osama

Han tager selv en del af skylden, ligesom timingen ikke var god.

- Fysisk var han ikke klar til en rolle, da vi hentede ham, hvilket vi troede. Der var nogle efterveer fra en alvorlig knæskade, der stadig nagede ham. Samtidig kom han lige op til "sorte september", hvor vi fik elendige resultater i en lang periode. Osama fik chancen i nogle af de kampe, men løftede ikke spillet, og det var en skidt start, siger Lønstrup.

- Med tiden mistede jeg også lidt troen på, at han kunne være nøglen for os, og da vi slog over og satsede på fysikken i løbet af foråret, var der ikke meget plads til ham. Vi formåede ikke at bygge ham godt nok op og flytte ham, og dt er mit ansvar, og det lykkedes bare ikke, siger Christian Lønstrup.

Stückler også væk

Det blev til vældig mange minutter på bænken for Akharraz, der kom til klubben med en formodning om en masse spilletid. Han har derfor også været træt af situationen, men uden at skabe splid.

- Der har ikke været noget ballade med ham, og som person er han fin at have i truppen. Vi har haft en god dialog om tingene, men vi fik bare aldrig det gode partnerskab, desværre. For han var en spiller, vi satsede midler på, forklarer Lønstrup.

Janus Kyhl siger også farvel med et ønske om god vind i karrieren.

- At det ikke lykkedes at slå igennem hos os ændrer ikke på, at Osama er en god fyr, som jeg på det personlige plan kun har godt at sige om. Vi er ærgerlige over, at det ikke blev til mere, og sådan er jeg sikker på, at Osama også har det, men sådan er sporten engang imellem, siger direktøren.

Vil du betegne Osama Akharraz som et flop?

- Det er ikke min opgave. Det lader jeg journalisterne om at vurdere, siger direktøren med et skævt smil.

Det lykkedes i går ikke Helsingør Dagblad at få kontakt til Osama Akharraz.

Angriberen Daniel Stückler får heller ikke forlænget sin aftale med FC Helsingør.

- Det giver ikke mening, at han sidder på vores bænk og kigger. Lige nu har vi Nicolas Mortensen, Douglas Ferreira og hjemvendte Pierre Larsen, så der er ikke udsigt til så meget spilletid, siger Lønstrup.

Daniel Stückler fik heller ikke scoret i FCH-trøjen, men han leverede dog en enkelt assist i sejren over Lyngby tilbage i december.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 26. juni 2018 09:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Rasmus Ebbe 388428 1723690 logo  25.000 win win 19/4 18-april 19
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Prøvestenen. Kundenr 373163, Ordre 1725089, 40.000 visninger, ikke win-win Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu