Af Jesper Munch Nielsen

Kæmpe-byggeri får ja af byråd

rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side

Virksomheden Trelleborg har indgået en aftale med nabo, som følte sig klemt af planer om stor fabrik.

ESPERGÆRDE: I de kommende par måneder er det borgerne, som kan kommentere på planen om, at der bygges et meget stort produktionsanlæg og lokalt hovedkvarter på et markareal i Mørdrup. Helsingør Byråd har nemlig sendt et forslag til en lokalplan for byggeriet af en topmoderne, kæmpe-fabrik til virksomheden Trelleborg videre til offentlig høring.

Trelleborg Sealing Solutions har købt grunden – et smalt, trekantet areal mellem Helsingørmotorvejen, lokalbanen Lille Nord og Mørdrupvej. Og det er netop kommet frem, at Helsingør-virksomheden også har købt en naboejendom, der ligger ud til Mørdrupvej.

Har købt nabo-ejendom

Beboerne i huset har været stærkt utilfredse med kommunens forhånds-godkendelse af, at Trelleborg måtte bygge det store produktionsanlæg på det i dag grønne areal – blandt andet på grund af den trafik, der følger med fabrikken.

Forhandlinger mellem ejerne og ledelsen i Trelleborg foregik i længere tid uden held, men nu er der indgået en aftale, som ifølge Helsingør Dagblads oplysninger betyder, at virksomheden køber nabo-ejendommen. Tidligere har Trelleborg indgået en aftale med den rideskole, som også får udskiftet mark-naboen med en fabrik.

Vækst kræver flytning

I Helsingør Byråd var der forleden glæde over, at lokalplanforslaget nu er klar til høring. Der er også politisk glæde over, at der er blevet fundet en løsning på Trelleborgs pladsproblemer.

Virksomheden med 430 ansatte er i dag placeret på Fabriksvej i Helsingørs industrikvarter. Men direktør Jesper Luja Thomsen og medarbejderne har ikke plads nok til at rumme den vækst, som Trelleborg oplever i disse år.

Derfor er en flytning og byggeriet af et nyt produktionsanlæg en nødvendighed. Hvis ikke Mørdrup-lokalplanen bliver vedtaget, så er Trelleborg givetvis på vej ud af kommunen, for virksomheden ønsker at ligge tæt på god infrastruktur.

– Med denne lokalplan bevarer vi den største virksomhed i Helsingør kommune, sagde Christian Holm Donatzky, radikal politiker og formand for udvalget for by, plan og miljø på mødet.

Flere hundrede millioner

Den bebudede pris for fabrikken ligger på flere hundrede millioner kroner – nærmere ønsker Jesper Luja Thomsen ikke at komme prislejet på nuværende tidspunkt.

Trelleborg Sealing Solutions fremstiller blandt andet tætninger, O-ringe og pakninger.

Artiklen sidst ændret: 26. juni 2018 23:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jobo vaskeklub  top april, juni, aug, okt, dec, feb 40.000 win win 1723108

Job i Nordsjælland

Nsnet.dk – læs online
Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side. ny jan 19
Jobo vaskeklub logo april 17-april 18 40.000 win win 1723108
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19 nyt top 20/12

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu