Borgmester Benedikte Kiær og formanden for Helsingør Kommunes idrætsudvalg stak i fællesskab spaden i jorden. (Foto: Torben Sørensen)

Af Andreas Mayerhofer

Et spadestik tættere på nyt stadion

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger side

I dag tog borgmester Benedikte Kiær og idrætsudvalgs-formand i fællesskab første spadestik til det nye stadion i Helsingør.

- Jeg er rigtig glad for at vi nu endelig kan tage det første spadestik til byggeriet af det nye stadion.

Det er jo et byggeri, der er blevet talt om en del år, og derfor er det også endnu mere glædeligt, at vi nu endeligt kan sætte spaden i jorden og komme i gang med byggeriet, indledte borgmester Benedikte Kiær sin tale med ved "spadestiks-seancen" under en bagende sol.

Det nye stadion placeres ved Helsingørhallen, hvor Helsingør Kommunes vision er, at der med tiden skal skabes et kraftcenter for byens idrætsliv.

Det bliver naturligvis hjemmebane for FC Helsingør, men det er ikke kun 1. divisionsholdet, der skal udfolde evnerne på det nye kunstige græstæppe.

- Jeg vil gerne fremhæve, at med det nye stadion får vi ikke alene et stadion, som kan bruges til at spille kampe i 1. division. Vi får et stadion, der kommer hele kommunen gavn og glæde. Kort sagt et stadion for alle, konstaterede Kiær.

Længe undervejs

Siden byrådet for nogle år siden vedtog, at der skulle bygges et nyt stadion i stedet for det gamle på Nordre Strandvej har der været en enorm debat i byen i forhold til pris, beliggenhed og konsekvenser for beboere. Efter begivenheden i går er det nye stadion et spadestik tættere på realisering.

- Det er dejligt, at vi endelig er nået her til. Det har været længe undervejs, og der er næppe tvivl om, at vi trænger til et nyt stadion i Helsingør, da det gamle ikke lever op til de krav, der er til den slags arenaer i dag. Vi har jo blandt andet et rigtig godt fodboldhold i byen, der har brug for nogle tidssvarende faciliteter, og med det nye stadion kan vi tilmed forene elitesport med breddeidræt, og det ser vi frem til, sagde Benedikte til Helsingør Dagblad efter talen og spadestikket var gennemført.

Historisk for FCH

Omkring 50 personer var samlet ved Helsingørhallen i går eftermiddags. Blandt andet spillere, trænere og ledere fra FC Helsingør.

- Det er en milepæl for vores lille klubs historie. Med et nyt stadion får vi langt bedre mulighed for at etablere vores elitesatsning. Både i forhold til vores sportslige faciliteter og i forhold til vores sponsorer. Vi glæder os meget, sagde Janus Kyhl.

Prisen for stadion forventes at blive i omegnen af 80 millioner kroner.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 29. juni 2018 14:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Kunne du tænke dig at blive gift ved en lynvielse?

Job i Nordsjælland

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Euronics  win win top  30.000 16/4- 18-april 19 1723144

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu