Dorthe Carlsen

Af Josephine Vedel

Helsingør Dagblad får ny adresse

KÆRE LÆSER. Så nærmer dagen sig, hvor Helsingør Dagblad rykker teltpælene op og flytter videre.

Det er med et vist vemod, vi flytter fra lokaler, der af mange i vores område er synonymt med Dagbladet. Man ved bare, at Helsingør Dagblad bor deroppe på toppen af bakken og hilser en velkommen, når man kommer til Helsingør.

Meget er sket, siden vi rykkede ind på Klostermosevej 101. Dengang havde vi et stort trykkeri, en stor grafisk afdeling, et stort pakkeri og også en større redaktion, annoncesalg og abonnementsafdeling, end vi har i dag. Da Helsingør Dagblad var størst, var vi omkring 150 ansatte. I dag er vi 31 ansatte. Trykkeriet, pakkeriet og den grafiske afdeling er for længst lukket.

Ejendommen på Klostermosevej er blevet alt for stor til det nuværende Dagblad.

Meget er også sket, siden trykkeriet lukkede. Vores ambitioner har ændret karakter. Vores strategi for mediehuset er lagt om. Vi er blevet langt mere digitale. Vi skal benytte og udvikle andre medieplatformen end ”blot” papiravisen. Vi skal passe godt på vores papiravis, men vi skal også skabe medier, der appellerer til børnefamilier og pendlere, der hver dag er aktive og ude i verdenen. De er tidligt oppe og tidligt på farten. De er ikke meget for at få aviser og papir ind i huset. De har små ”huller af tid” til at læse nyheder. Ikke nødvendigvis om morgenen. Men der er små oaser af tid i løbet af dagen, hvor man kan tjekke sin telefon, tablet eller pc for nyheder, og dermed også kan følge med i, hvad der er sket ”derhjemme”.

Vi skal med andre ord sikre, at den måde, vi distribuerer vores nyheder og historier på, passer til den hverdag, vores læsere og brugere har. Og vi skal sørge for, at historierne er tilgængelige digitalt hurtigt efter, de er sket.

Og måske skal vi her indskyde, at det går godt på Helsingør Dagblad. Vi skabte et fornuftigt resultat i 2017. Nok til at vi kan foretage de investeringer, der skal til for at sikre fremtiden for vores lokale mediehus. Vi lægger lidt til hele tiden. Lidt flere abonnenter. Flere nye digitale aktiviteter.

På den måde passer det meget fint, at vi flytter til lokaler, der er moderne og lyse. Lokaler, der passer i størrelsen. Lokaler, hvor vi kan indrette os, så det passer til en moderne medievirksomhed.

Vi flytter på fredag. Vi har naturligvis entreret med et lokalt flyttefirma. Flytningen er planlagt med militaristisk præcision. Redaktionen, der skal sørge for, at der også er gode historier i avisen lørdag, flytter til sidst, når avisen er ”lagt i seng”, som vi siger.

Vi ved, det bliver kaos. Men vi ved også, at mandag morgen er vi klar til at sætte endnu mere skub i udviklingen af Helsingør og omegns lokale mediehus.

Mange hilsner

Den nye adresse er: H.P. Christensens vej 1, 3000 Helsingør.

Telefonnummeret er fortsat 49222110.

Der bliver sat en stor postkasse op ud mod H.P. Christensens vej, så man kan aflevere et brev til os uden at komme ind på det store område.

Det er hele Mediecentret Nordsjælland, som flytter. Mediecentret står for Forbyen.dk, helsingørdagblad.dk, Helsingør Dagblad og Lokalavisen Nordsjælland.

Helsingør Kommune flytter deres hjemmepleje ind i bygningen på Klostermosevej 101, når bygningerne er sat i stand.

Artiklen sidst ændret: 29. juni 2018 14:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu