Af Helsingør Dagblad

Klumme: Tillykke til studenterne

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Janus Kyhl, direktør for FC Helsingør og nyslået medlem af byrådet. I 1992 trak helsingoraneren Marianne den hurtigttalende Janus fra Hørsholm til Helsingør. Det blev så til to børn og et hus i Ålsgårde, hvor Janus nu slår sine private folder.

Jeg elsker den tid, vi er i lige nu. Vi har netop overstået en Skt. Hans Aften, uden bål, ak ja, men dog alligevel en Skt. Hans Aften, med den sædvanlige sommerglæde og forventningen om den gode tid, der ligger lige foran os. Feriestemningen fylder luften, for vi er alle sammen på vej på sommerferie lige om lidt. Uanset om vi skal blive hjemme og hygge os, eller om vi rejser langt væk til fjerne himmelstrøg, så er det tanken om ferie og afslapning og duften af sommer, der fylder det hele.

Men den største sommerbebuder hos mig, er nu alligevel altid været de dage, studenterne springer ud og fylder vores gader, strande og haver med deres livsmod, stolthed og glæde.

Helt særligt for i år er, at netop dette tema har fyldt meget hjemme hos os, for vores søn springer i år ud som student, og for første gang i sit liv ved han faktisk ikke, hvad fremtiden byder på, når han har fået huen på.

For mig ville tanken jo være skræmmende og stærkt bekymrende. Tænk, hvis jeg ikke vidste, hvad jeg skulle i morgen. Jeg har et liv i faste rammer og er vant til at have alt i kalenderen og har en hang til at have alt på plads, for der er regninger, der skal betales, og en pensionsopsparing der skal passes.

Men sådan er det ikke for min førstefødte, Frederik. Han skænker ikke hverken realkreditlån, forsikringsregninger, pensionsopsparinger eller andet kedeligt en eneste tanke.

Frederiks verden centrerer sig om kæreste, venner og en fremtid, der er uvis, og som han ikke ved hvad byder på. Men for Frederik betyder det ikke noget, for han har til trods for sine 20 år heldigvis endnu ikke fået alle livets bekymringer ind under huden for alvor. Frederik og alle hans jævnaldrende nyder, at de ikke ved, hvad de skal i morgen og nyder, at de netop nu kan tage en pause fra hverdagen, og for første gang i livet kan være skolefri for en stund. Denne tid skal de have lov at nyde, for inden de ved af det, så venter et voksenliv med familiedannelse, karriere og et liv fyldt af forpligtelser.

Det er også en herlig tid med nogle andre oplevelser og værdier, men ”voksenlivet” kan tids nok komme, og vi behøver bestemt ikke skubbe på. Den tid skal ikke komme for hurtigt. Lige nu skal vores kære studenter nyde friheden, nyde uvisheden, hygge sig med hinanden, feste i de lyse nætter og se solopgange sammen.

Når festen så har varet for en stund, kan vi jo sige, som en af mine gode venner sagde med et glimt i øjet til hans søn, ”så var der vist heller ikke mere at fejre”.

Når festen er forbi, så kan de unge mennesker jo passende overveje, hvad fremtiden skal bringe. Lad dem hellere bruge noget tid på det, end at vi presser dem ind i noget, de ikke ønsker.

Når nogen spørger Frederik, hvad han vil lave efter gymnasiet, siger han ganske glad: ”Det ved jeg ikke”. Han bekymrer sig simpelthen ikke om det endnu, men jeg er sikker på, at han en dag i nær fremtid vågner op og ved, hvad han skal bruge de kommende år på. Og når den tid kommer, så ved jeg også, at han er klar. Indtil da skal han nyde de lyse sommer nætter, ligesom alle hans ligesindede, og jeg er ganske fortrøstningsfuld på deres vegne.

Nu vil jeg selv sætte mig ud i min bil og dytte, smile og vinke af alle vores smukke unge mennesker med huer på.

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:14

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu