Adana Kebab, som fik tilladelsen til at servere her i p-båsene på Hovedvagtsstræde, er ved at blive lavet om til Royal Bar. Bag stedet står den samme mand, som gik konkurs med Restaurant Dansk. (Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Kommunen skal undersøge kebabrod

Helsingør Svømmehal, 1752881 kunde 655501, 25.000 visninger side

Kommunen er ved at undersøge, hvordan embedsmænd kunne give grønt lys til, at en kebabbar fik lov til at servere i parkeringsbås i Hovedvagtsstræde. Ansøgeren er den samme, som drev den konkursramte Restaurant Dansk.

HELSINGØR: For få uger siden indstillede embedsmændene i Helsingør Kommunes Center for By, Land og Vand Trafik Vej og Parkering til, at spisestedet Adana Kebab, som aldrig har eksisteret som registreret forretning, fik tilladelse til drive udendørsservering i en af parkeringsbåsene ud for Hovedvagtsstræde 2C.

Den indstilling fulgte medlemmerne af By-, Plan- og Miljøudvalget (BPM).

Men nu er det gået op for både embedsmænd og politikere at tilladelsen blev givet til en mand, Hakan Alp fra Nivå, som tidligere på året gik konkurs med Restaurant Dansk ved Axeltorv. Han efterlod sig en klækkelig gæld til det offentlige.

Den nu lukkede Adana Kebab blev drevet af Hakan Alps selskab Ren Multiservice ApS, men det opdagede embedsmændene aldrig og opfordrede derfor politikerne til at give Adana Kebab mulighed for at udvide serveringsarealet.

Det har nu ført til en større intern undersøgelse på direktørniveau i Helsingør Kommune. Det skal blandt andet undersøges om skaden kan gøres god igen ved at trække tilladelsen tilbage, men det er usikkert, om der er juridisk belæg for det.

Politikerne i BMP har tidligere over for Helsingør Dagblad givet udtryk for deres kritik af at ejerskabet ikke var oplyst, før de fulgte indstillingen. Endnu er kommunen ikke kommet med et resultat af undersøgelsen. Men den givne tilladelse har fået Hakan Alp til at sløjfe Adana Kebab for i stedet at indrette en ny cafe på stedet, nemlig Royal Bar.

Forleden søgte han gennem en “ven” personale til den kommende café på de sociale medier. Caféen er dog ikke åbnet endnu, og spørgsmålet er, om de fornødne tilladelser kan indhentes i betragtning af Alps fortid og gældshistorie.

Som Helsingør Kommune indrømmede tidligere på måneden, gav den samme forvaltning i begyndelsen af juni tilladelse til, at ejeren af Il Gallo Rosso på Torvegade kunne købe sig ind på en af de lukrative udeserveringspladser på Axeltorv.

Det skete i øvrigt kort efter at det var vedtaget at skærpe kravene til ansøger-restauratørernes forretningsmæssige baggrund og soliditet. Ikke desto mindre var det først da Helsingør Dagblad kunne fortælle embedsmændene, at den restaurant, de have givet tilladelsen til, var gået konkurs med gæld til det offentlige og nu blev ført videre i en ny forretningskonstruktion i form af et selskab, som den konkursramte Il Gallo Rosso-indehaver selv ejede.

Selvransagelse

Forvaltningen reagerede, Men igen for sent. Også den sag har i et stykke tid været til “efterbehandling” på højt niveau i kommunen, men der er endnu ikke kommet noget ud om, hvordan kommunen vil gøre den skade god igen.

Helsingør Dagblad har forsøgt at få kontakt til Hakan Alp telefonisk, men det har ikke været muligt.

Artiklen sidst ændret: 29. juni 2018 14:11

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Din særlige pleje 396263, 1754223, 15-20.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20
Petersen ure-smykker, 373613, 1752899 10-15.000 win maj 19/20
Entreprenørfirmaet TS 381440 april 19/20 10-15.000 win win 1751735

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu