Af Jesper Munch Nielsen

Stadion-byggeri vil give gener

KV-Revision, Kunde nr. 280954, Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger side

600-800 lastbiler med jord skal køres væk fra Gl. Hellebækvej, og P-pladser bliver der langt færre af i hele byggeperioden.

BYGGERI: Det skal være besværligt, før det bliver behageligt. Den gamle talemåde benytter Helsingør Kommunes projektleder på byggeriet af det nye stadion på Gl. Hellebækvej om de kommende mange måneders arbejde.

Det vil nemlig give gener for blandt andet trafikanter på Gl. Hellebækvej og gæster til Helsingør Hallen, når byggeriet af nyt stadion til Helsingør Kommune lægger beslag på en masse plads i næsten et år.

– Det bliver nok manglen på parkeringspladser, som bliver issuet. Vi lægger jo en stor skurby oven på den nuværende grusparkering. Og det kan nok skabe noget kaos. Det skal jo være rigtig skidt, før det bliver godt, og det kan ikke være anderledes, siger Hans Møller, projektleder på stadion-byggeriet.

Andetsted på siden kan man læse mere om netop kommunens løsning på det kommende parkeringsplads-problem. Blandt andet vil man gerne have folk til at parkere for enden af Rasmus Knudsens Vej, når mange af P-pladserne ved Helsingør Hallen er byggeplads.

En halv kilometer hegn

På et tidligt tidspunkt i byggeperioden, som blev indledt med første spadestik torsdag, skal de mange tons jord, der skal graves væk for at gøre plads til stadion, køres væk.

Og det vil give trafik på vejene i nærområdet. 600-800 lastbilsture fra Gl. Hellebækvej med jord på ladet forventer Hans Møller, hvilket naturligvis fylder på vejene.

– Vi skal nok melde mere ud, når vi kender den nøjagtige byggeplan. For det kan da sagtens være, at forældre i de dage, hvor jorden køres væk i lastbiler fra Gl. Hellebækvej, gerne vil have, at børnene vælger en anden rute at cykle, når de skal et eller andet, siger Hans Møller.

Projektlederen forklarer desuden, at den kommende uge bliver lidt kaotisk på byggepladsen. Mandag møder der et selskab op for at gå i gang med at pille træer og buske ned på byggearealet. Samme dag dukker der et andet selskab op for at sætte byggehegn rundt om byggepladsen.

Hegnet bliver langt. Meget langt. En halv kilometer hegn skal der faktisk sættes op.

– Hegnet bliver jo først lukket i løbet af ugen. Indtil da bruger vi mine-strimmel til at holde folk ude, men vi har også en såkaldt håndmand gående på pladsen, som holder øje med forholdene og sikrer, at der ikke er børn eller andre, som pludselig går rundt derinde, siger Hans Møller.

Den første kamp

Næste mandag igen bliver en omklædningsrumsbyging revet ned, og så er byggeriet for alvor i gang.

– Håbet er, at vi er færdig med stadion til forsommeren 2019. Om få uger vil entreprenøren komme med sin præcise byggeplan, og vejret kommer jo også til at spille ind. En slutdato i april-maj er den virkelighed, vi ønsker, og vi vil gerne trække i retning af april, siger Hans Møller.

FC Helsingør spiller hjemmekamp i 1. division den 12. maj 2019 mod Næstved. Måske bliver det dagen, hvor det nye stadion skal i brug for første gang. Ellers er der hjemmekamp og lokalopgør mod Lyngby den 25. maj, sæsonens sidste kamp – med mindre, at FC Helsingør skal ud i oprykningskampe for at komme i Superligaen.

Artiklen sidst ændret: 2. juli 2018 16:25

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730

Job i Nordsjælland

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
Frøsø april 19/20, 15-20.000 win win 1752468

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu