Ud at køre med studenterne


Af Tine Zedeler

Mens studenterne festede igennem på ladet med høj musik og en dåse- eller sågar fadøl i hånden, havde chaufførerne en lang men festlig arbejdsdag.

ESPERGÆRDE: Mens omkring 350 studenter og famile fredag formiddag deltog i dimission på Espergærde Gymnasium og HF (EG) var elever fra 1.g. beskæftiget med at pynte de ventende lastbiler op imens.

-Det er 3.g’erne der selv har sørget for bannere, bøgegrene og resten af udsmykningen. Vi pynter bare op, fortalte Thomas Jensen fra 1.U som sammen med Katja Petersen og andre fra klassen stod for oppyntningen af 3.M’s topprofessionelle studentervogn, som både havde indbygget fadøls- og musikanlæg.

-Det er et rullende diskotek. Man kan også vælge at få en DJ med, fortalte chauffør Anders Givsskov, som normalt kører for en entrepenør, men de seneste år har haft en bibeskæftigelse med studenterkørsel.

Overnattet i Aarhus

Anders Givsskov kommer fra den østjyske by Juelsminde, og kørte fra Aarhus tidlig fredag morgen, hvor han overnattede. Anders Givskov kunne se frem en lang arbejdsdag, da vognen forlod parkeringsarealet på gymnasiet efter middagstid. – Turen er sat til at vare ti timer, fortalte han.

En hyggelig dag

Indtil næste torsdag er Anders Givsskov hyret til kørsel for nyudsprungne studenter forskellige steder i landet.

-Det er en hyggelig dag at være chauffør. De unge mennesker er søde og rare, og man bliver altid inviteret indenfor til en kop kaffe eller sodavand og lidt at spise.

Et andet sted på pladsen var elever i gang med at pynte en gammel østrigsk militærbil af mærker Sauer, mens chauffør Thomas Pedersen, som bor i Tibberupparken i Espergærde, stod og så på.

Militærbilen blev købt for at par år siden og ombygget til studenterkørsel med hjælp fra en kammerat, fortæller han.

– Dem der lejer den, synes den er mere charmerende end de specielkonstruerede lastbiler til studenterkørsel. Jeg skal have 19 studenter med i dag. Den er beregnet til 21.

Chaufførens anden turs

For Thomas Pedersen var det hans anden tur som studenterkørselchauffør.

I sidste uge var det elever fra Herlufsholm Kostskole i Næstved, der havde hyret ham.

– De var alle sammen rigtig søde, også deres forældre. Jeg var hjemme ti minutter over midnat, og tog afsted klokken 05.30 om morgenen, fortæller chaufføren, som normalt arbejder for en vognmand i Frederikssund og flyttede til Espergærde for syv år siden.

Giver noget tilbage

Det var studenter fra matematik- og fysikklassen 3.m, der havde hyret miltærbilen, som elever fra 1.a hjalp med at pynte.

– Det er en sjov og hyggelig tradition. På den måde giver vi også noget tilbage. Vi var på rustur med 3.g’erne og har lært dem at kende, fortæller Linus Midtgaard fra 1.a, som sammen med Casper Lygom og andre kammerater fra klassen deltog i oppyntningen.

I alt 14 lastbiler var bestilt til studenterkørsel på EG.

Artiklen sidst ændret: 30. juni 2018 15:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018