Af Asger Lind Krebs

Gu’ kan man da få våde øjne, når Kim Larsen spiller

Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem Visninger pr. md. 25.000 delt i 2 mat. Vin logo og top. Gin sky og side

Ingen andre kan samle danskerne på tværs af generationer som Kim Larsen. Hans musik er det fælles soundtrack til vores liv. Og da han gik på scenen i Helsingør fredag aften med stok, efter sin sygdom, blev man pludselig bevidst om, at intet varer evigt. Selv ikke Kim Larsen.

HELSINGØR: " Åh mañana. Håber vi får i morgen med"

Alle kan synge med, og alle 6.827 tilskuere i Kulturhavnen gør det.

Som korleder har Kim Larsen stået der hundredevis af gange, og man kan vel ikke sige sig fri for, at der med årene er gået fadøl og hygge i Kim Larsen og hans musik. Alle de sange, som man kender forfra og bagfra. Om man er 8 eller 70.

Når man så står i Kulturhavnen med Kronborg i baggrunden på den smukkeste sommeraften, og ser på Kim Larsen, der sidder ydmygt i et hjørne af scenen, og synger med vitalitet og kraft, og mellem numrene småbrokker sig over moderne tider, hvor folk er mere optaget af deres mobiltelefoner og computere end godt er.

- Hvis det er at være moderne, er jeg glad for at være gammeldags, siger han på klassisk Larsen-vis.

Ja så pludselig mærker man, at han efter årtier på landevejen, stadig mener de ord han synger og siger. Hans underspillede opsang og fællessang til danskerne.

Larsen med stok

Og når han støtter sig til sin stok på vej ind og ud af scenen, rammer det pludselig: Vi skal håbe, vi får i morgen med. Vi skal huske af værdsætte livet og aftener som denne. Og vi skal huske at værdsætte Kim Larsen. For selvom han har været med os så længe, at det virker uendeligt, så varer selv Kim Larsen ikke evigt.

Om Kim Larsen vender tilbage til Helsingør, ved vi selvfølgelig ikke. Men bliver fredagens koncert 72-årige Larsens sidste i Helsingør, er det al ære værd. For det var en fin og flot koncert, hvor den siddende Larsen med stokken viste en mere følsom og sårbar side end den topprofesionelle entertainer, vi ellers har lært at kende gennem årtier.

Og det klædte ham og hans største klassikere, som pludselig virkede mere vitale og ægte, end de har gjort i årtier.

Og måske var det bare mig, men pludselig stod jeg med våde øjne og var enormt glad for at stå her på så smuk en aften og tage min egen afsked, som måske slet ikke bliver en afsked, med den sanger, jeg utvivlsomt har sat på mit anlæg flest gange, som var min fars store helt. Og hvis musik jeg har lært mine egne børn at høre. For jeg ønsker jo kun det bedste for mig og mine venner - og familie.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 2. juli 2018 12:42

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 side/logo
Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
vind salaer

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu