Helsingør Handel går solo


Af Kirsten Moth

– Drønærgerligt, lyder kommentaren fra Detailhandelsforeningen for Helsingør Kommune, Claus Nissen, der beklager, at Helsingør Handel melder sig ud af samarbejdet.

HELSINGØR: Beklageligt og drøn-ærgerligt.

Sådan lyder reaktionen fra paraply-organisationen, Detailhandelsforeningen i Helsingør Kommune, efter den mindre forening, Helsingør Handel, pludseligt har meldt sig ud af den fælles forening.

Røsten mister styrke

– Min holdning er, at vi taler med en stærkere røst, når vi taler med fælles røst.

– Udmeldingen fra Helsingør Handel er ærgerlig. Ikke mindst set i lyset af, at den tidligere formand for Detailhandelsforeningen brugte otte år på at samle detailhandlen i hele kommunen og centrene i én gruppe. Det ligger vel også lidt i tiden at prøve at samarbejde og ikke skille sig ud, siger Claus Nissen, indehaver af Prøvestenens Vinhandel og formand for Detailhandelsforeningen.

I en kort mail fra Helsingør Handel har han modtaget meddelelsen om, at vejene skilles.

Hurtig indkaldelse

Nu vil han indkalde til et bestyrelsesmøde i Detailhandelsforeningen, hvor han, som han udtrykker det, lige skal sondere terrænet.

– Måske har shoppingcentrene i kommunen mere til fælles, selv om vi har forskellige geografiske beliggenheder, end vi har med Helsingør Handel i Helsingør City. Derfor holder vi snarest et bestyrelsesmøde, hvor vi finder ud af, hvordan vi gør tingene fremover. Detailhandelsforeningen har også en plads i Erhvervs- og Industriforeningen Helsingør og den indflydelse og plads i den sammenhæng mister Helsingør Handel altså også nu, konstaterer Claus Nisssen.

Velkommen tilbage

Han understreger, at Helsingør Handel altid er velkommen tilbage, men at han ikke agter sig ud på frierfødder, når foreningen selv har valgt at melde sig ud.

Til Helsingør Dagblad forklarer Piet Petersen, bestyrelsesmedlem i Helsingør Handel og filialdirektør i Spar Nord, at Helsingør Handel i øjeblikket befinder sig i en proces, hvor man har brug for at have sit eget talerør.

Brug for eget talerør

– Vi har brug for, at andre ikke udtaler sig på vores vegne om nogle af de forhold, der berører os og vores medlemmer. Vi vil gerne tale på egne vegne. Efter at have kigget på det udbytte, vi får ud af at være medlem af Detailhandelsforeningen, vurderer vi også, at det giver bedst mening, at vi taler på egne vegne, siger Piet Petersen på vegne af Helsingør Handels bestyrelse.

– Vi, der ligger i byen, har måske ikke så mange fællesnævnere med eksempelvis Espergærdecentret, hvor det ligger mere naturligt at have et samarbejde med Bycentret i Helsingør, mener Piet Petersen.

Han understreger, at den nuværende situation kan ændre sig og at der igen kan opstå et ønske om at blive medlem af Detailhandelsforeningen.

Artiklen sidst ændret: 2. juli 2018 11:29

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018