Af Asger Lind Krebs

Byrådsmedlem: Cheferne bærer en stor del af ansvaret for stress

Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger side

Mahmed Naghdiani er både byrådsmedlem og virksomhedsejer. Han har selv haft medarbejdere, der blev ramt af stress. Han mener, at chefer og ledere bærer en stor del af ansvaret for, at så mange rammes af stress, og han vil have kommunen til at gøre noget ved problemet.

STRESS: For seks år siden startede Mahmed Naghdiani virksomheden Mobilrepair.

Virksomheden fik hurtigt vind i sejlene, og på to år gik Mahmed Naghdiani fra at køre det hele selv til at have 4-5 ansatte. Det var en udfordring for den uerarne chef, og det endte med at gå ud over medarbejderne.

- Jeg har oplevet en medarbejder, der gik ned med sterss. Jeg fandt hurtigt ud af, at det blandt andet var fordi mine interne processer ikke var gode nok. Udviklingen i min vorksomhed var gået så stærkt, at alle mine processer ikke blev skrevet ned. Det resulterede i, at medarbejderne kom til at stå i situationer, hvor de ikke kunne løse opgaverne. Hvis der så samtidig er problemer med kæresten eller noget andet, det det få læsset til at tippe, siger Mahmed Naghdiani.

Han hyrede forskellige coaches til at hjælpe sig med at forebygge stress i sin virksomhed, men han mener, at mange virksomhedsejere og ledere er for dårligt klædt på til at håndtere og forebygge stress. Og det har store konsekvenser.

Et stort problem

Som Helsingør Dagblad tidligere har beskrevet, ligger Helsingør blandt de kommuner i landet, hvor flest føler, at de har et højt stressniveau. Og årligt bliver 300 helsingoranere sygemeldt med stress eller andre mindre psykiske lidelser.

- Stress er et kæmpe problem, og arbejdsgiverne er en stor del af det. De har en høj grad af skyld i det her. Folk bliver jo ikke stressede af at være lykkelige og glade. Det er mange bække små, der har skabt de store problemer med stress, men chefanasvar er alfa og omega. Hvis du har en chef, der ikke har forståelse og empati, så kommer du meget nemt til at gå ned med stress, siger Mahmed Naghdiani.

Kurser til ledere

Den konservative byrådspolitiker vil nu have kommunen til at hjælpe chefer og ledere med at blive bedre til at håndtere og forebygge stress.

- Når folk bliver syge med stress, må kommunen punge ud. Man kan blive ved med at behandle, men vi er nødt til at kigge anderledes på det, hvis vi skal gøre noget ved det her problem. Derfor kunne jeg godt tænke mig, at kommunen tilbød ledere kurser i, hvordan man undgår stress hos medarbejderne, og så kan det være vi får færre stressramte.

Men er det virkelig en kommunal opgave at tilbyde kurser til virksomhedsledere?

- Hvis vi gerne vil være en erhvervsvenlig kommune, bør vi sikre, at vi har de her tilbud internt i kommunen. Vi kan lave det i partnerskab med en privat udbyder af de her kurser. Det er ikke fordi, kommunen skal betale for det, men hvis nogen var kommet til mig og havde tilbudt, at jeg kunne blive en bedre leder for 500-1.000 kroner, så havde jeg sagt ja tak, siger Mahmed Naghdiani.

Ledre har ansvar ikke skyld

Ifølge stresscoach Anne Mette Skautrup kan det være en god idé at uddanne virksomhedsledere i at håndtere og forebygge stress.

- En stor del af det stress vi har i dag, har forbindelse til vores arbejdspladser. Det er typisk ikke fordi, lederne ikke vil gøre noget for at forebygge og håndtere stress, men fordi de ikke ved, hvad de skal gøre. Typisk er det ikke lederens skyld, at man får stress, men i en hierarkisk opbygget organisation skal lederen tage ansvar, siger Anne Mette Skautrup.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 12. juli 2018 10:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu