Af Tine Zedeler

“Kendte du ham, der boede på hjørnet ved skolelærerinden, der var gift med…”

Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger side

I fiskerskuret “Saunte” på Hornbæk Havn er det først og fremmest de nære personlige ting, og det der sker i lokalområdet, der bliver talt om over en håndbajer.

HORNBÆK: 73-årige John Hansens fiskerskur “Saunte” er et af de sociale samlingspunkter i den røde skurby i Hornbæk.

Det er her, 78-årige Johnny Jørgensen, 59-årige Kim Sejr Johansen og 65-årige Allan Olsen kigger forbi et par timer hver dag. Og så er der alle de andre, der kommer for at slå en hyggelig sludder af over en kold øl eller vand.

Det er sjældent de højpolitiske emner, der bliver talt om.

– Vi taler om mad. Inden du kom, sad vi og snakkede om den T-bonesteak, som jeg fik af John. Det er noget af det bedste, jeg har smagt længe, fortæller Johnny Jørgensen, som er enkemand og lærte sig selv at lave mad, da hans kone døde for 11 år siden.

– Det største er, når der går én forbi. Så går snakken: “Kendte du ham, der boede på hjørnet ved skolelærerinden, der var gift med”. Både Kim og Johnny kender rigtig mange. Hvem der boede hvor og var gift med den og den, siger John Hansen.

Betyder alt

Der er også plads til mere alvorlige emner. Som da Allan Olsen mistede sin kone for 10 år siden, hvor det at komme i Skurbyen og sludre med de andre var én af måderne at bearbejde sorgen og savnet på.

– Det betyder alt. Så kort kan det siges. Der er altid nogen, man kan snakke med, fortæller Allan Olsen.

– Vi er en lille enklave. Men det er ikke, fordi vi kun passer os selv. Alle taler med hinanden. Og hvis der er én, der ikke dukker op, bliver der ringet med det samme, siger John Hansen.

For John Hansen startede det med, at han havde en båd i havnen.

– Så blev man inviteret på en øl og udspurgt om det ene og andet, og lige pludselig kendte man alle, fortæller han.

– For mit vedkommende startede det en dag, hvor jeg stod under et tag i regnvejr. Så var der lige pludselig en, der spurgte: “Hvorfor står du dér i halvdårligt vejr? Kom dog indenfor”. Det var Kims far, fortæller Johnny Jørgensen.

– Min fars skur var et samlingssted. Der var altid folk, fortæller Kim Sejr Johansen.

Kender alle

Kim Sejr Johansen er formentlig den i selskabet, der kender flest i Hornbæk. Sammen med sine to brødre ejer han to andre skure i skurbyen, hvoraf det ene er et dobbeltskur.

Det var hans far, afdøde Ole Sejr Johansen, som drev Hornbæk Bådebyggeri, der havde adresse i den store røde bygning, der i dag huser skibsprovianteringen, som byggede en lille fiskerbåd, der lå i havnen, og siden kom skurene til.

Kim Sejr Johansen er som følge af nedsat fysisk bevægelighed ansat i et fleksjob i Autohuset Hørsholm, som hans bror driver. De øvrige tre i selskabet er pensionister.

Tredje gang der sker et mord

Selv om det er de nære og personlige ting, der oftest bliver berørt, er der også de seneste dage blevet talt om det uhyggelige mord på en 39-årig mand mandag aften på Harboesvej i Hornbæk.

– Jeg kender ham, der gav ham førstehjælp. Det er tredje gang indenfor 15 år, der sker et mord, fortæller Allan Olsen.

– Der var også Ellen. Det var min fars faster, fortæller Kim Sejr Johansen.

– Og så var der ham den ældre sofistikerede mand, der gik med pels, som boede på A.R. Friis Vej 2. Han var rigtig flink, siger John Hansen.

Mangler et sted for de unge

Adspurgt er flere af de forsamlede enige om, at der godt kunne ske noget mere i Hornbæk, selv om de selv er ude over den alder, hvor det at gå i byen er med på ønskelisten.

– Der måtte godt ske noget mere i byen. Et sted med noget musik for de unge og en familierestaurant som Far til Fire i Gilleleje. Der sker mere i Gilleleje, siger John Hansen.

– Der mangler noget, siden Bondegården lukkede (tidligere diskotek, red.), har der ikke rigtig været et sted for de unge, siger Kim Sejr Johansen.

– Jeg kender mest til Kanonen, siger Johnny Jørgensen, som sammen med Kim Sejr Johansen ofte kom på det nu lukkede værtshus Kanonen for at spille billard.

En ting er sikker, der er altid noget at tale om i det røde fiskerskur.

– Vi diskuterer mange ting. Der er rigtig mange ting, vi er uenige om. Men vi bliver aldrig uvenner. Det er vi enige om, siger John Hansen.

Artiklen sidst ændret: 6. juli 2018 13:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Job i Nordsjælland

KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Entreprenørfirmaet TS 381440 april 19/20 10-15.000 win win 175173
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu