Af Asger Lind Krebs

Krisemøde om stadionbyggeri

Cahetu 395194 1723549 logo 25.000 win win 18/4 18-april 19

Blot en uge efter, at første spadestik på det nye stadionyggeri blev taget, er der opstået så stor usikkerhed om økonomien i byggeprojektet, at Helsingør byråd er indkaldt til ekstraordinært møde på mandag. Det erfarer Helsingør Dagblad.

HELSINGØR: Helsingørs nye stadion på Gl. Hellebækvej risikerer at blive dyrere end de 81 millioner, der er afsat til byggeriet.

Usikkerheden omkring økonomien er så stor, at alle byrådets medlemmer er indkaldt til ekstraordinært møde på mandag.

Mødet er lukket og ikke officielt annonceret. Men flere kilder bekræfter uafhængigt af hinanden over for Helsingør Dagblad, at der er indkaldt til et sådan ekstraordinært møde, og at det er økonomien i det nye stadionbyggeri, som er på dagsordenen.

Ifølge Helsingør Dagblads oplysninger, skyldes den nye usikkerhed, at firmaet, B. Nygaard Sørensen A/S, der vandt udbuddet af stadionbyggeriet og dermed skal bygge det nye stadion, ikke ønsker at garantere, at byggeriet holder sig inden for budgettet.

I budgettet er der afsat en vis pose penge til uforudsete udgifter, men ifølge Helsingør Dagblads oplysninger, kan entreprenøren ikke helt klart sige, om den pose penge er tilstrækkelig.

Det efterlader byrådet med to muligheder: Enten påtager Helsingør Kommune sig den økonomiske risiko. Eller man sætter gang i en proces for at annullere kontrakten med B. Nygaard Sørensen.

Sidstnævnte mulighed vil betyde, at udbuddet af stadionbyggeriet skal gå helt om, og at byggeriet vil blive forsinket i minimum seks måneder.

Fungerende borgmester Henrik Møller har ingen kommentarer til sagen, og det lykkedes ikke inden Helsingør Dagblads deadline at få kontakt med entreprenørfirmaet B. Nygaard Sørensen.

En lang og rodet proces

Det er ellers blot en uge siden, at borgmester Benedikte Kiær og formand for idræts- og fritidsudvalget Jens Bertram med brede smil kunne sætte spaden i jorden på grunden ved Gl. Hellebækvej for at tage det første symbolske spadestik til byggeriet.

Men forud er gået en lang og rodet proces.

Helsingør Kommune havde regnet med at kunne bygge et nyt stadion, der lever op til kravene i 1. division, for 57 millioner kroner.

Men da buddene tikkede ind, var de endog meget langt fra kommunens forventninger. Billigste bud kom fra B. Nygaard Sørensen A/S og lød på 80,3 millioner kroner. Der blev lagt op til, at kommunen skulle gå i direkte forhandling med de bydende virksomheder. Men da det inden forhandlingerne blev lækket til Frederiksborg Amtsavis, at kommunen dermed forventede at kunne presse prisen ned til 75 millioner kroner, blev planen droppet.

I stedet lavede kommunen et nyt udbud. Ligesom i det første udbud besluttede kommunen, at man alene ville lade prisen være afgørende for, hvem der vandt udbuddet. Her var B. Nygaard Sørensen igen billigst. Det nye udbud havde dog ikke hjulpet på prisen, der landede på 81 millioner kroner.

Nogle af de andre bydere havde dog sænket deres bud i anden omgang, og få hundrede tusinde skilte B. Nygaard Sørensens bud fra det næstbilligste.

Men med kommunens beslutning om, at kun prisen skulle afgøre buddet, gik opgaven selvsagt til B. Nygaard Sørensen.

Glæde hos entreprenør

Det vakte selvsagt glæde hos B. Nygaard Sørensen. I en nyhed på virksomhedens hjemmeside med overskriften ” BNS-scoring i Helsingør” står der:

“I BNS er der stolthed og glæde over tildelingen af det spændende projekt.

Den gode stemning her hos B. Nygaard Sørensen A/S omkring projektet kommer også til udtryk i tilbudschef Jens Molters udtalelse til Licitationens artikel om Helsingør Stadion:

‘Vi er selvfølgelig utroligt glade. Ikke mindst fordi sagen har været ude i flere omgange. Vi har brugt meget krudt på den og synes, at det er en spændende opgave’, udtaler Jens Molter.

BNS ser frem til det videre forløb med en opgave, der engagerer alle – også de få hos os, der ikke er fodboldnørder.”

Men nu melder virksomheden ud, at byggeriet kan blive dyrere end de budte 81 millioner. Dermed er glæden her og nu afløst af usikkerhed, både om prisen og om, hvorvidt B. Nygaard Sørensen overhovedet skal gennemføre byggeriet.

Artiklen sidst ændret: 6. juli 2018 09:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 top

Job i Nordsjælland

Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger logo
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu