Af Asger Lind Krebs

Folk strømmede til Kunst på Molen

Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 side artikel

Lørdag formiddag åbnede den årlige kunstudstilling “Kunst på Molen” på Hornbæk Havns vestre mole. Og i det smukke sommervejr strømmede folk til.

HORNBÆK: Midt på Hornbæk Havns vestre mole sidder Martin Vestergaard med staffeli og blyant i solskinnet og tegner. En del stopper op og kigger nysgerrigt på tegningen, der langsomt tagr form på det hvide papir.

– Jeg laver bare nogle hurtige skitser. Hvis folk stopper lidt op og står og kigger, kan jeg godt nå at tegne en hurtig karikatur. Jeg synes, det er sjovt at sidde og tegne. Folk kan godt lide at se en kunstner arbejde. Og så er jeg varmet op, hvis nogen bestiller en karikaturtegning, fortæller Martin Vestergaard.

Hans mor Ellen Vestergaard holder ham med selskab på molen. Familien harhaft sommerhus i Hornbæk i årtier, og Martin Vestergaard er kommet i byen hele sit liv.

Det er første gang, han udstiller på Kunst på Molen. Han har taget 24 pasteltegninger med motiver fra Hornbæk Havn med.

– Jeg har længe haft lyst til at udstille her. Da jeg blev opfordret til at udstille, meldte jeg mig ind i foreningen, og nu sidder jeg her, siger Martin Vestergaard.

Tøsesnak

Lidt længere hen ad molen sidder Kirsten Jørgensen fra Helsingør.

Hun har taget en række malerier med, der alle kredser om samme tema. Malerierne er farveige og muntre.

– Det er tøsesnak og pigesnak jeg gerne vil vise, men jeg kan også godt male mænd. En gang solgte jeg nogle malerier til et plejehjem, og de bad om også at få nogle med mænd på, og så malede jeg det, fortæller Kirsten Jørgensen.

Finn Rasmussen fra Hornbæk sidder ved sine malerier med en forbinding om højre hånd. Han fortæller, at han har revet en scene over o hånden, da han slog ned i jorden, da han spillede golf.

– Det her billede er inspireret af Rocky Mountains. Jeg måtte male det færdig med venstre hånd, men jeg håber ikke, I betragter det som venstrehåndsarbejde. Jeg har haft den højre hånd skadet før, ohg det er muligt at male med venstre, hvis man træner det og er lidt tålmodig, forklarer Finn Rasmussen.

Mor og datter

Birgitte og Maria Riiser er taget sammen til Kunst på Molen.

– Vi prøver at komme her hvert år. Her er så mange forskellige ting at kigge på og noget andet end det, man kan finde i butikker, siger Maria Riiser.

Ved siden af familien Riiser står Svend Brettschneider.

– Jeg har lige købt den her figur, der hedder “Flugt over plankeværket”. Den er jeg glad for, og den skal hjem og stå på en af mine hylder, siger han.

Kunst på Molen er foreningen Hornbækkunstnernes store årlige begivenhed, hvor foreningens medlemmer udstiller deres kunst på Hornbæk Havn. Udstillingen trækker gerne tusindvis af tilskuere, Udstillingen er åben både lørdag og søndag 10-17.

Artiklen sidst ændret: 7. juli 2018 14:43

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Casper Andersson 325793 juli 19/20 20-25.000 1752476

Job i Nordsjælland

AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730
Smoke n Steam  1751732, 15-20.000 win  maj 19/20
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu