Af Asger Lind Krebs

Politikere om stadionbyggeri: Der er begået for mange fejl

Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo

Byrådsmedlemmer fra begge fløje i byrådssalen ærgrer sig over det mudrede forløb omkring byggeriet af det nye stadion på Gl. Hellebækvej. Hvad man skal gøre ved det, er de dog langt fra enige om.

STADIONYGGERI: Den ene har været imod hele vejen igennem. Den anden er hoppet fra undervejs. Og den tredje er fortsat tilhænger, men synes det er tid til at tage en pause.

Helsingør dagblad har talt med tre byrådspolitikere, der har vidt forskellige holdninger til byggeriet af det nye fodboldstadion på Gl. Hellebækvej, men som alle er frustrerede over forløbet omkring byggeriet, hvor seneste udvikling er, at de er blevet indkaldt til et lukket byrådsmøde på mandag om økonomien bag byggeriet.

Allan Berg Mortensen fra Enhedslisten har hele vejen igennem forløbet stemt nej til byggeriet af et nyt stadion på Gl. Hellebækvej. Han synes, man hellere skal renovere det gamle stadion på Nordre Strandvej.

– Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke ved, hvad vi skal diskuttere på mødet på mandag. Men hvis vi gætter på, at stadion bliver endnu dyrere, så stemmer vi selvfølgelig også nej til det, ligesom vi hele tiden har gjort. 81 millioner kroner er alt for mange penge at proppe i en enkelt sportsgren. Jeg synes, at det her virkelig er en dårlig sag for de partier, der er tilhængere af byggeriet. Prisen stiger og stiger, kilder røber fra hemelige møder til pressen. Så kommer der en diskussion om, hvorvidt FC Helsingør må sælge navnet. Der er så meget mudder, og jeg ville ønske, at man en gang for alle besluttede at droppe det nye stadion og i stedet renovere det gamle.

Tvivleren vil rive kontrakten i stykker

Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti var tilhænger af stadionbyggeriet i begyndelsen. Men da prisen røg op over 80 millioner kroner, trak partiet sin støtte.

– Det går mildest talt ikke særlig godt med det stadionbyggeri. Jeg aner ikke, hvad mødet på mandag handler om. Men hvis det viser sig, at stadion koster så meget som 25 øre mere end, hvad der er givet bud på, må vi lave et nyt udbud. Hvis firmaet ikke kan holde, hvad det har lovet, kan jeg ikke forestille mig, at det skulle blive et juridisk problem at komme ud af kontrakten. At det så tager et halvt år mere betyder ikke noget. Hele processen har været præget af, at det skulle gå stærkt. Det hele kune være gjort bedre, men vi blev grebet af, at det skulle gå stærkt.

Tilhængeren vil tage en pause

Jan Ryberg fra Lokaldemokraterne har hele vejen igennem støttet byggeriet af et nyt stadion, men er rystet over de mange fejl, der har præget processen.

– På en skala fra 1 til 10 ligger vi nok og roder omkring 1 og 2. Jeg ved ikke, hvis skyld det er. Men jeg synes, at nu går tingene alt for stærkt, og der er opstået alt for mange fejl. Forvaltningen er for presset på tid, og jeg frygter for, at der kommer flere fejl. Derfor synes jeg, man skal overveje at trække håndbremsen og overveje, hvordan vi gør det her bedst. Jeg bakker stadig op om projektet og er sikker på, at stadion bliver en stor gevinst. Men jeg er meget utryg og bekymret over hele processen. Jeg er selvfølgelig også bekymret for, at folk synes, vi er idioter, fordi der er så mange uhensigtsmæssigheder.

Støtter du byggeriet af et stadion uanset hvad?

– Jeg er ikke tilhænger uanset hvad. Det hele er grebet forkert an fra start af. Da vi besluttede, at vi ville have et nyt stadion, skulle vi have spurgt fem byer, der har bygget nye stadioner. Så havde vi fået at vide, at det koster 100-125 millioner kroner. At man afsatte 57 millioner kroner i budgettet, har ikke noget at gøre med, hvad et stadion koster. Jeg har hele tiden tænkt, at jeg sagde ja til et stadion i omegnen af 100 millioner kroner.

Jens Bertram fra De konservative er som formand for idræts- og fritidsudvalget en af stadionbyggeriets centrale figurer. Han har dog ikke mange kommentarer til, at der er indkaldt til lukket hastemøde om stadionbyggeriet på mandag.

– Jeg hverken kan eller vil kommentere på indholdet af et lukket møde. Det undrer mig, hvor dagbladet får sine informationer fra. Derudover har jeg ikke nogen kommentarer.

Helsingør Dagblad har også været i kontakt med entreprenørfirmaet B. Nygaard Sørensen A/S, der skal bygge stadion. Men firmaet oplyser, at man ikke må udtale sig til pressen, ifølge kontrakten med Helsingør Kommune.

Artiklen sidst ændret: 7. juli 2018 12:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 top

Job i Nordsjælland

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Kaiser april 19/20 15-000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  175163520.
Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu