Af Kirsten Moth

Hal16 gøres permanent

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side

- Nu får vi ro på til at udvikle et center og et arbejdende værksted for den maritime kulturarv, siger formand for Hal16, Nicolai Juel Vædele. Kulturformand Henrik Møller glæder sig over beslutningen om brugen af de gamle værftshaller.

HELSINGØR: Der er glæde i det åbne maritime værksted, Hal 16, i Helsingør. Her har formanden, Nicolai Juel Vædele, netop modtaget et telefonopkald, som han beskriver som "helt fantastisk".

Den politiske styregruppe for de gamle værftshaller, nedsat i Helsingør Kommune, har besluttet at bevare Hal 14, 16 og 18. Dermed kan det maritime værksted altså regne med at blive gjort permanent ud over 2020, som den første kontrakt løber frem til.

- Det betyder, at vi nu får ro på den del, som sker efter 2020.

- De 400.000 kroner, vi har modtaget i støtte fra fonden Realdania, kan vi nu begynde at investere. Det har hidtil været svært, fordi vi ikke har vidst, om vi fik lov til at blive, siger formand for Hal16, Nicolai Juel Vædele.

Som et af de to nært forestående projekter, som Hal16 nu sætter turbo under er selve indretningen og renoveringen af hallen. Maskiner og værktøj, som den maritime forening har fået foræret som donationer både fra forskellige egne af Danmark og fra Sverige, kan nu blive transporteret til Helsingør og placeret i hallen.

Derudover tager man nu fat på at få udarbejdet tegninger til istandsættelsen af hallen, hvor blandt andet førstesalen, de tidligere værkførerkontorer, er tænkt indrettet som kaffestue og som formidlingscenter af den sejlende kulturarv, når de lovpligtige flugtveje er etableret.

Også den nye kapsejlads Øresund på Langs, der afvikles første gang den 11. august i år, med start i København og med mål i Helsingør, med deltagelse af gamle træskibe, ventes at blive en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Hal16 er initiativtager og planlægger af den årlige begivenhed og hvor Helsingør Havn kommer til at danne rammen om kapsejladsens afslutning med mange gamle træskibe i havnen.

Levende kulturarv

Overfor Helsingør Dagblad bekræfter formand for Helsingør Kommunes kultur og turismeudvalg, Henrik Møller, Socialdemokratiet, at man på det seneste styregruppemøde har besluttet at bevare hal 14,16 og 18.

Det er byrådet, der i sidste ende skal træffe afgørelsen. Men da alle byrådets partier har en repræsentant i styregruppen, forventer Henrik Møller, at indstillingen bliver stemt igennem.

- I dag, hvor man skal søge om midler til alt muligt, blandt andet i fonde, er det vigtigt at vide, hvad fremtiden bringer, så man kan gå i gang med ansøgningerne. Jeg er ret sikker på, at vi alle ønsker at fortsætte Hal16 og dermed gøre vores maritime kulturarv levende. Det har foreningen arbejdet på de sidste halvandet til to år. Nu håber vi, at vi kan være med til at skabe de rigtige rammer, siger Henrik Møller, der blandt andet ønsker, at kapsejladsen Øresund på Langs bliver en tradition for Helsingør.

- Jeg håber, vi på den måde får et træskibstræf hvert år, siger han.

Også Catch-uddannelsen, der holder til ved siden af Hal16, kan ventes at blive gjort permanent.

Hvad der sker med Værftets Madmarked og brugen af hallen ved siden af er endnu uvist.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 9. juli 2018 10:25

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Euronics  win win top  30.000 16/4- 18-april 19 1723144

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu